En Sıcak Konular

O görüntülerden sonra istifa etti

6 Kasım 2009 21:53 tsi
Balıkesir Belediye Meclisinin kasım ayı toplantısında Belediye Başkanı İsmail Ok ile tartışan AK Parti Grup Başkanvekili İlyas Kapısız, meclis üyeliğinden istifa etti.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik, İlyas Kapısız ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, meclis toplantısında yaşananlardan üzüntü duyduğunu ifade ederek, belediye başkanının ''kavga siyaseti'' geliştirdiğini ileri sürdü.

AK Partili üyelerin, usulsüz araç alımını gündeme taşımalarından, MHP'li belediye yönetiminin rahatsızlık duyduğunu dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

''Otobüs önce alınmış, sonra meclisten karar çıkarılıyor. Sayın İsmail Ok'u 'dürüst' diye biliriz. Biz 'Ortada yolsuzluk var' demiyoruz. Usulsüzlük var. Çünkü arkadaşlar acemi. Her şeyin usulüne uygun olarak yapılması gerektiğini söylediğimizde ise kavgacı bir tutumla karşı karşıya kalıyoruz. Yıllardır siyaset yapıyorum, Belediye Meclisinde böyle bir olayı ne gördüm, ne duydum. Balıkesir'e bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Bu hiddet ve husumetle bir şehir yönetilir mi? Balıkesir adına çok üzülüyorum. Böyle bir anlayışla Balıkesir yönetilemez.''

Çelik, mevcut anlayışla bir yere varılamayacağını ifade ederek, ''Balıkesir'in kavgaya değil, hizmete ihtiyacı var. Basın toplantısı düzenleyip kamuoyu önünde özür dilesin. Kırılan gönülleri tamir etsin. Kendisi 'milli şef' olmadığına göre o koltuktan günü geldiğinde inecek. Bir de sonunu düşünsün. Balıkesir'in bu tür olaylarla Türkiye gündemine girmesi beni çok üzüyor'' dedi.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ İSTİFA ETTİ

AK Parti Grup Başkanvekili İlyas Kapısız da belediye başkanı İsmail Ok'un kendisine karşı olan tavrını anlamakta güçlük çektiğini söyledi.

Kapısız, belediyeye daha önce çeşitli sorular yönelttiğini ve karşılığının henüz verilmediğini belirterek, ''Sanıyorum sayın başkan bu sorulardan rahatsız oldu ki, neredeyse beni dövecekti'' diye konuştu.

Meclis üyeliğinden istifa ettiğini, dilekçesini Belediye Meclis Başkanlığına sunduğunu bildiren Kapısız, ''Üçüncü dönem seçilerek görev aldığım Belediye Meclis üyeliğinden, meclisimizin adeta siyaset arenası haline sokulması, mevcut yönetimce kalite ve seviyesinin düşürülmesi sebebiyle Balıkesir halkına hizmet etme imkanı kalmadığından istifa ediyorum'' dedi. 

samanyoluhaber



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,622 µs