En Sıcak Konular

Güler Zere'nin babasından Gül'e teşekkür

6 Kasım 2009 19:11 tsi
Kızının cezasını kaldırdığı için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür eden Zere, ''Ancak kızımın hastalığından dolayı buruk sevinç yaşıyorum. Umarım sağlığına kavuşur'' dedi.

Elbistan E Tipi Cezaevinde yatan ve hastalığı nedeniyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinin mahkum koğuşunda tedavi gören Güler Zere'nin kalan cezasının sürekli hastalık nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kaldırılmasını ailesi sevinçle karşıladı.

Güler Zere'nin babası Haydar Zere, kızı için hastanenin bahçesinde oluşturulan, oturma eyleminin yapıldığı alanda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kararı televizyondan öğrendiğini ve çok sevindiğini söyledi.

Zere'nin avukatı Taylan Tanay da kamuoyunun uzun süredir beklediği kararın bugün çıktığını belirterek, ''İki duyguyu bir arada yaşıyoruz. Bu yaşanan tablonun 4 ay önce olması gerekiyordu. Nitekim hekimler geç kalındığını söylüyor ama biz umutluyuz'' diye konuştu.

Tanay, Zere'nin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak Adalet Bakanlığı, Elbistan ve Adana cumhuriyet başsavcılıkları arasındaki işleyişin devam ettiğini, müvekkilinin serbest bırakılmasının ardından tedavisini İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Servisi'nde sürdürmeyi düşündüklerini bildirdi.

Taylan Tanay, Zere'yle de görüştüklerini ve kendilerine ''kararın çok geç alınmış bir karar olduğunu'' söylediğini kaydetti.

Bu arada, Zere için hastane bahçesinde oluşturulan, 121 gündür eylem yapılan alanda toplanan grup, slogan atıp alkışlayarak kararı kutladı.

aa



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,835 µs