En Sıcak Konular

Baykal Gezen ve Dündar'ı kıskanıyor!

6 Kasım 2009 15:45 tsi
CHP lideri Baykal, İzmir'de Müjdat Gezen Kültür Merkezi'nin 5. şubesini açtı. Baykal Gezen ile Uğur Dündar arasındaki dostluğu kıskandığını söyledi...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, eğitimin önemine değinerek, silahla ve askeri güçle sonuç alma döneminin geride kaldığını söyledi.

Deniz Baykal, İzmir'de Müjdat Gezen Kültür Merkezi'nin 5. şubesini açtı. Açılışa yoğun bir katılım olduğunu belirten Baykal, böyle bir coşkunun ancak İzmir'de yaşanabileceğini söyledi.

Baykal, "Hepimizin paylaştığı bazı şeyler var. Hepimiz bu gidişe ayak uyduramayan insanlarız." dedi.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin 5. şubesi, Konak Belediyesi bünyesindeki Türkan Saylan Kültür ve Sanat Merkezi'nde açıldı.

Açılış töreninde, yaşlı bir hanım ezilme tehlikesi geçirdi. Güvenlik görevlileriyle vatandaşlar arasında sık sık tartışma çıktı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki törende konuşan CHP Genel Başkanı Baykal, Türkiye'nin halinden memnun olmayan insanların her birinin, değişik plaftormlarda bunu anlatmaya çabaladığını belirtti.

Baykal, "Hepimizin amacı ortak, iyi, dürüst bir Türkiye. Hepimiz sanatın, kültürün, alın terinin, emeğin saygı gördüğü, gerçek hukukun işlediği, insanların kendini tam bir özürlük içinde hissettiği, kimsenin kimliğinden dolayı ayrıştırılmadığı, suçlanmadığı, insanların kimliklerine göre devlet gücüyle ayrıştırılmaya zorlanmadığı bir Türkiye istiyoruz. Müjdat Gezen'i, bu girişimi dolayısıyla kutluyorum." şeklinde konuştu.

Deniz Baykal, törene katılan gazeteci Uğur Dündar'ın, Gezen'in Vefa Lisesi'nden arkadaşı olduğunu, aralarındaki bu dostluğu kıskançlıkla izlediğini dile getirdi.

Baykal, "Herkesin birbirinin kuyusunu kazdığı bu dönemde, birbirlerine böylesine dostluk ve sevgi duyguları taşımaları dolayısıyla yürekten kutluyorum." ifadesini kullandı.

Müjdat Gezen ise doğma büyüme İstanbullu olmasına rağmen İzmir Enternasyonal Fuarı'nda İzmir seyircisi tarafından tanındığını, kurduğu okulu buraya bir vefa borcu olarak getirdiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, kendisini İsmet İnönü Kültür Merkezi'ne her yıl davet ettiğini söyleyen Gezen, bu sene de "Mustafa Kemal'in oyuncağı", "Tayyip'in Sihirli Lambası" gibi oyunlarla geleceklerini ifade etti.

KIZ ÖĞRENCİ YURDUNUN AÇILIŞINI YAPTI

Daha sonra Konak Belediyesi tarafından Eşrefpaşa semtinde yaptırılan 75 kişilik kız öğrenci yurdunun açılışını yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, eğitimin önemini vurguladı.

Günümüzdeki yarışın bilgi ve eğitimde olduğunu ifade eden Baykal, kim daha iyi eğitilmişse onun egemen olduğunu söyledi.

Baykal, "Artık silahla, askeri güçle sonuç alma dönemi geride kaldı. Şimdi insanların gönlüne, kafasına girerek, daha iyi yetiştirerek ekonomide, siyasette, diplomaside etkili olabiliriz." dedi. Baykal, çocukları kardeşlik, eşitlik ve vatandaşlık duygusu içinde yetiştirmenin önemine vurgu yaparak, eğitimi çocukları din, mezhep, etnik kimlik temelinde ayrıştırmak için kullanmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini söyledi.

Deniz Baykal: "Türkiye'yi sevmeyi, milletimizi, tarihimizi sevmeyi, Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmeyi öğreteceğiz." diye konuştu.

Baykal, yurda Selanik'te doğup İzmir'e yerleşen ve silah kuşanıp millî mücadelenin gizli kahramanlarından biri olan Ayşe Binbaşı'nın (Ayşe Altıntaş) isminin verilmesini istedi.

Daha sonra yurdun açılışı yapıldı.

(CİHAN)



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,109 µs