çıkmayacağız | " /> çıkmayacağız | "/>

En Sıcak Konular

Afganistan'dan çıkamayız, çıkmayacağız

6 Kasım 2009 15:36 tsi
Afganistan'dan çıkamayız, çıkmayacağız Birleşik Krallık Başbakanı Gordon Brown, ülkesinin Afganistan'da yürüttüğü politikayı sürdüreceğini söyleyerek, "Afganistan'dan çıkamayız, çıkmamalıyız ve çıkmayacağız" dedi.

Brown, bugün Savunma Çalışmaları Kraliyet Kolejinde yaptığı konuşmada, Birleşik Krallık'a yönelik terör tehdidinin hala Afganistan ve Pakistan'dan kaynaklandığını söyledi.

Ülkesinin Afganistan'dan çıkamayacağını ve Afgan asker ve polislerini eğitmeye devam edeceğini kaydeden Brown, bu hafta başında 5 İngiliz askerinin, bu işi yaparken yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Birleşik Krallık Başbakanı, Afgan hükümetini ve geçen hafta yeniden Devlet Başkanı Hamid Karzai'yi ülkedeki durumu düzeltmeye de çağırdı. Brown, Karzai ile yaptığı görüşmelerde, Afganistan'ın geleceği konusunda ciddi adımlar atması gerektiğini söylediğini belirtti.

Bu hafta başında Afganistan'ın güneyindeki Helmand vilayetinde üzerlerine açılan ateş sonucu 5 İngiliz askeri hayatını kaybetmişti.
Birleşik Krallık'ın Afganistan'da 9 bin askeri bulunuyor. Geçen ay hükümetin aldığı son kararla bu sayının 9 bin 500'e çıkarılması planlanıyor. Birleşik Krallık, ABD'den sonra Afganistan'da en fazla askeri bulunan ikinci ülke konumunda bulunuyor.

Afganistan'da ABD öncülüğündeki güçlerin 2001'de Taliban rejimini devirmesinden bu yana bu ülkede görev yapan İngiliz askerlerinden 229'u hayatını kaybetti. Bu 229 kişiden, 93'ü ise 2009 yılında öldü.

İngiliz hükümeti, Hamid Karzai'nin geçen hafta yeniden devlet başkanı seçilmesiyle, Afganistan'ın polis ve asker sayısını artırarak güçleneceğine ve böylece ülkedeki İngiliz birliklerinin sayısının azaltılabileceğine inanıyor.

AFGANİSTAN OPERASYONUNA DESTEK AZALIYOR

Bu arada İngiliz Guardian gazetesi, bugün sayfalarından "Channel 4" televizyonu için yapılan bir ankete yer verdi. Anket sonuçlarına göre, Birleşik Krallık'ta Afganistan operasyonuna halk desteğinin iyice azalmaya başladığı ortaya çıktı.

Ankete katılanların yüzde 35'i İngiliz askerlerinin derhal Afganistan'dan çekilmesi gerektiğini söylerken, yüzde 57'si Afganistan'daki savaşı kazanmalarının mümkün olmadığına inanıyor. Ayrıca ankete katılanların sadece yüzde 37'si Taliban'ın yenilgiye uğratılabileceğini düşünüyor.



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,538 µs