En Sıcak Konular

Fethiye'de arıların zehirlendiği iddiası

6 Kasım 2009 15:12 tsi
Muğla'nın Fethiye ilçesinde 151 kovan arının zehirlenerek telef edildiği iddia edildi.

Fethiye'ye bağlı Gökben Köyü Gedik mevkisinde, Köy Muhtarı Mehmet Ali Güzel ile akrabası Ramazan Güzel'e ait 151 kovan arının kimliği belirlenemeyen kişilerce tarım ilacı ile zehirlenerek telef edildiği iddia edildi.

Olayın ardından Jandarmaya başvurduğunu belirten muhtar Mehmet Ali Güzel, arıları telef edenlerin kısa sürede bulunup adalete teslim edilmesini isteyerek, “30 yıldır arıcılık yapıyorum. Toplam zararımız 70-80 bin TL civarında. Kovanlardaki telef olan arıları tek tek döktük. Kovanlar ve petek çerçeveleri zirai ilaç kokusu yüzünden kullanılamayacak durumda” dedi.

Arıları zehirleyen kişilerin kendisinin tekrar muhtar adayı olmasını önlemek istediklerini iddia eden Güzel, “Bu işi yapanlar benim bir daha muhtar olmamı istemiyorlar. Önce akrabamın 56 kovan arısını, ardından benim 95 kovan arımı tarım ilacı ile telef ettiler. Milyonlarca arının telef olmasına neden olanların yakalanması için jandarmaya başvurdum. İki kez daha bal kesecektim. Ben arı üreticisiyim. Bu arılar 200 kovana ulaşacaktı” diye konuştu.

Ramazan Güzel ise 56 kovan arısının telef olduğunu ifade ederek, “Zararımız büyük. 12 yıldır arıcılık yapıyorum ve böyle bir şey görmedim. Her kovanın ağzına tarım ilacı dökmüşler. Bu kişilerin yakalanmasını istiyorum” dedi.

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın kasıtlı olduğunu düşündüklerini, jandarmanın araştırma başlattığını belirterek, olayın faillerinin en kısa sürede bulunmasını umut ettiklerini kaydetti.

A.A.



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,577 µs