En Sıcak Konular

Genç Siviller'den ses getirecek konferans

6 Kasım 2009 13:50 tsi
Genç Siviller'den ses getirecek konferans Genç Siviller, darbe söylentileri nedeniyle bütün kuvvet komutanlarını görevden alıp yenilerini atayan Paraguay Devlet Başkanı Fernando Lugo'yu deneyimlerini paylaşacağı bir konferans vermek üzere Türkiye'ye davet ediyor.

Paraguay'ın Türkiye'de büyükelçiliği ve fahri konsoloslukları olmadığı için, davet mektubu 7 Kasım 2009 Cumartesi günü saat 13.00'te Galatasaray Postanesi'nden gönderilecek. Genç Siviller yanlarında Paraguay bayrakları ve Türkçe-İspanyolca 'Çok yaşa Lugo, söylentisi bile yeter, darbeye geçit yok' yazan pankartlar taşıyacak.

Yaptıkları ilginç eylemlerle dikkat çeken Genç Siviller, darbe planları yapan üst düzey komutanları görevden alan Paraguay Devlet Başkanı Fernando Lugo'yu tebrik etti. Lugo'yu deneyimlerini paylaşması için Türkiye'ye davet edecek olan Genç Siviller, bunun için başkent Asuncion'a bir davet mektubu gönderecek. Cumartesi günü Galatasaray Postanesi'nden gönderilecek mektubun içeriği şöyle: "Bizim gibi darbelerden çok çekmiş Latin Amerika'nın güzel ülkesi Paraguay'a ve onun cesur devlet başkanı Fernando Lugo'ya Türkiye'den selam olsun. Sayın Lugo, Türkiye her on yılda bir askeri darbe yaşadı. Darbe olmayan zamanlarda da seçilmiş siyasetçiler ve biz sıradan insanlar darbe tehdidini hep ensesinde hisetti. Bir kaç yıldır cesur dergiler, gazeteler ve savcılar çıktı, darbe söylentilerinin söylentiden ibaret olmadıkları anlaşıldı. Darbe günlükleri, andıçlar, hükümeti devirme eylem planları ortaya çıkartıldı. Darbe ortamı hazırlamakla görevlendirilmiş emekli generaller ve siviller bugün yargının önüne getirildi. Ancak sizin cesaretinizi gösterip işin bir numaralı sorumlularını görevden almaya cesaret edecek bir devlet başkanımız olmadı. İşte bu nedenle sizi Türkiye'ye davet etmek istiyoruz. Darbeci generalleri görevden almayı nasıl başardığınızı Türkiye'ye anlatmanızı istiyoruz. Biz biliyoruz ki; dünyadaki tüm darbeciler birbirlerinden cesaret aldılar. Şimdi cesaretlerini kırmak için dünyanın ittifak etmesi zamanı geldi. Yoğun iş programınızda uzun bir seyahati göze alıp davetimizi kabul ederseniz çok sevineceğiz. Paraguay'da demokrasi kazandı, Türkiye'de de kazansın.
En içten saygılarımızla. Genç Siviller.

Cihan



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,303 µs