göbeğinde Demirel var | " /> göbeğinde Demirel var | "/>

En Sıcak Konular

Bu işlerin göbeğinde Demirel var

6 Kasım 2009 13:41 tsi
Bu işlerin göbeğinde Demirel var DP Eski Genel Başkanı Süleymen Soylu, Demokrat Parti ile Anavatan Partisinin birleşmesiyle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu:

TV8'de yayınlanan "Erkan Tan İle Başkent'ten" programının konuğu olan Demokrat Parti eski Başkanı Süleyman Soylu ilginç açıklamalarda bulundu.

Sorumlu bir insan olarak, uyarılarda bulunmak ve konuşmak zorundayım diyen Süleyman Soylu, Anavatan ve DP birleşmesinin şekil ve içerik olarak 2 yönüyle değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Parti Genel Başkanlarının uzun zamandan beri bütünleşme mesajlarını verdiğini söyleyerek, ilk görüşte olumlu bir şekilde yansıdığına işaret etti.

Eski Genel Başkan, kongrede Ergenekonculara özgürlük talebinde bulunulmasına tepkili oldugunu dile getirdi. Yeni Ceza Kanunda yer alan 284. Maddeye değinerek, yürüyen bir davada baskı ve yönlendirme gibi müdahalelerin 6 ay ile 3 yıl arasında hapis cezası olarak karşılık bulduğuna dikkati çekti. Ergenekon'un devamı şeklinde yansıyan eleştirilere meydan verildiğini belirterek, yapılan konuşmaların ve ortaya çıkan fotoğrafların, partide görev yapmış birçok ismi rahatsız ettiğini söyledi. Anavatan ve Demokrat Parti bütünleşme kongresini, tamamlanamamış 28 Şubat sürecinin bir kalıntısı olarak değerlendiren Eski Genel Başkan, istediği merkez sağ birleşmesinin bu olmadığını ifade etti. Yıllarca darbe mağduru olduğunu söylediği DP için,‘'Koskoca Demokrat Parti'sini Ergenekon ile bütünleştirdiler'' dedi. '' Menderes ve Özal'ın kemikleri sızladı'' diyenlere hak verdiğini belirterek, birleşmeyi, düşünülenin aksine, iktidara bir alternatif olarak değil de CHP'ye alternatif olması şeklinde eleştirdi. ‘'CHP bile sağdan ümit beklerken bizimkisi ne oldu şimdi'' değerlendirmesinde bulundu. Islak imza ile etiketlendirilmenin kabul edilemez olduğunun altını çizerek, yanlış mesajların yansıtıldığını öne sürdü. Kongrede öne çıkan isimlerin de eski siyasetçiler olduğuna işaret eden Soylu, ‘'Zaman tüneli içinde kalmış bir aklı geleceğe taşıyabilmek kolay değil''dedi.

Tek Tek Boyunlarına Asacağım
DP Eski Genel Başkanı Süleymen Soylu, ‘' Mahkemede hesaplaşacağız '' diyerek, “ İç çamaşırının bile parasını partiye ödetti'' iddialarının kabul edilemez olduğunu söyledi. Hakkında yer alan iddiaların ve suçlamaların talimatsız oluşamayacağına dikkat çekerek, “Demirel bu işlerin tam göbeğinde, bunlar Süleymanları karıştırmışlar, tertemiz bir adamım. Genel Başkanlığımda tüm hesaplar şeffaf bir şekilde internet sitesinde yer aldı'' açıklamasında bulundu. Mahkemede hesaplaşacağını söyleyerek, ‘'Bu iftiraların yapılandıran kişilerin boyunlarını tek, tek asacağım'' dedi.

Bu İşlerin Göbeğinde Demirel Var

''Siyasetçi önce kendi hakkını savunmalı ki milletin hakkını da savunabilsin'' diyen Süleyman Soylu, hakkında yer alan suçlamaların ve iddiaların karşılığının mahkemede verileceğini söyledi. Boyunlarına teker, teker asacağım, talimatsız yapılanamazlar'' diyerek, "Bu işlerin göbeğinde Demirel var" dedi. "Artık yeni bir dünya var, siyaset var ve Türkiye var'' mesajını da veren Eski Genel Başkan, "Yaşadıklarım ve bu iftiralar bizi mecbur ediyor. Tabi ki yeniden siyasete döneceğim'' açıklamasında bulundu.
 



Bu haber 802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,607 µs