En Sıcak Konular

Hükümet özel sektörden bürokrat transfer edecek!

6 Kasım 2009 13:22 tsi
Hükümet, özel sektörden yönetici hazırlığına başladı, ayrıca, memurlara yönelik "sicil notu" uygulaması da kaldırılıyor.

Hükümet, özel sektörden üst düzey yönetici transfer edip; bürokraside yönetici koltuklarına oturtabilmek için yasa hazırlığı başlattı. Ayrıca, memurlara yönelik "sicil notu" uygulaması da kaldırılıyor.

Hükümet, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 59. maddesinde değişikliğe giderek, "İstisnai Kadro" kapsamını genişletiyor. Halihazırda yalnızca Özel Kalem Müdürü ve Basın Müşaviri için tanınan istisnai kadro hakkı, yapılacak düzenleme ile müsteşar, müsteşar yardımcısı, genel müdür gibi üst düzey makamları da kapsayacak.

Özel sektörde başarı göstermiş üst düzey yöneticileri kamuda istihdam ederek, bürokraside verim artırmayı planlayan hükümet, Başbakan Erdoğan'ın, zaman zaman dile getirdiği, "Bürokratlar hızımıza yetişemiyor. Bizi yavaşlatan, tempomuza ayak uyduramayan bürokratlar var" eleştirileri üzerine harekete geçti.

TEK ŞART ÖZEL SEKTÖR TECRÜBESİ

Özellikle Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanlığı döneminde istediği bürokratlarla çalışmakta zorlanan AK Parti iktidarı, Özel sektörden transfer edilecek yöneticilerde, yüz kızartıcı suçtan hüküm giymeme, özel sektördeki alanında en az 15 yıl tecrübeye sahip olma şartlarını arayacak.

ÇAKILIP KALMAYACAKLAR

Düzenlemeye eklenecek bir başka hükümle de bir iktidarın getirdiği bürokratın, bürokrasiye "çakılıp kalmaması" için, "gelen bürokrat giden hükümetle gider" anlayışını hayata geçirecek. Böylece, mahkeme kararıyla geri dönme gibi iktidarın çalışmasını engelleyici düzenlemeler ortadan kaldırılacak. Özel sektörden getirilen deneyimli bürokratlar, kolayca görevden alınabilecek.

SİCİL NOTU DA KALDIRILIYOR

Öte yandan Başbakanlık hukukçularının üzerinde çalıştığı bir bir başka düzenlemeyle memurlara yönelik "sicil notu" uygulaması da kaldırılıyor. Böylece bir yandan memurların, kademe ilerlemelerinde gerekli olan yüksek puanları almaları için amirlerin keyfiyeti sone erecek. Ayrıca, düşük puanlar dolayısı ile açılan çok sayıda davanın önüne geçilecek. Özellikle 28 Şubat döneminde başarılı olmalarına rağmen, binlerce memur ve orta dereceli bürokrat, düşük sicil notu sebebiyle büyük mağduriyetler yaşamıştı.

dunyabulteni



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,771 µs