En Sıcak Konular

2. mektup savcıya neden ulaşmadı?

6 Kasım 2009 11:34 tsi
2. mektup savcıya neden ulaşmadı?

Meçhul subay tarafından gönderilen ikinci mektubun neden savcıların eline ulaşmadığı ile ilgili ilginç bir iddia ortaya çıktı.

İlginç iddia: 2. mektup, savcılığın 'mail' adresindeki arızaya takıldı

Millete ve hükümete yönelik komplo belgesinin orijinalini Ergenekon savcılarına gönderen subayın, ikinci ihbar mektubu da kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Ancak Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı'nın, e-mail yoluyla gönderilen 2. postanın kendilerine ulaşmadığını açıklaması, dikkatleri istanbulcbs@adalet.gov.tr adresine çevirdi. İddialara göre, vatandaşların ihbarda bulunduğu savcılığın resmî mail adresi bir süredir arızalıydı. Medyaya da gönderilen ikinci mektup, bu yüzden yerine ulaşmadı. Adliyenin 'Bilgi İşlem Dairesi' yetkilileri, konuyla ilgili sorulara çelişkili cevaplar verirken, Başsavcı Vekili Çolakkadı tartışmalara şöyle açıklık getirdi: "Subay, içerisinde imzaların bulunduğu belgenin orijinalinin bize ulaşmasını istemiş ve posta yoluyla göndermiş olabilir. Savcılığa postaladıysa bize biraz daha geç gelir."

Komplo belgesinin orijinalini Ergenekon savcılarına gönderen meçhul subay, Genelkurmay içerisindeki cuntacı ekibin kara propaganda stratejisini izah eden bir mektup daha gönderdi. İnternet andıcını eklediği belgeleri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve basın mensuplarına e-mail yoluyla iletti. Mektup, basın yayın organlarında geniş yer bulurken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kendilerine böyle bir mektubun ulaşmadığını açıkladı. İddiaya göre bunun sebebi savcılığın resmî internet sitesinde yer alan ve vatandaşların ihbarlarda bulunduğu istanbulcbs@adalet.gov.tr isimli elektronik posta adresinin arızalı olması. Bu nedenle gönderilen mailler geri dönüyor. İstanbul Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki 'Bilgi İşlem Dairesi' yetkilileri, önce 'arıza var, aktif değil' açıklamasını yaptı. Bir süre sonra ise elektronik posta adresinin doğru yazılması halinde sorun çıkmadığını savundular.

zaman



Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,463 µs