En Sıcak Konular

Bilge Köyü'nde yeni bir 'cinayet' şüphesi

6 Kasım 2009 11:12 tsi
Mardin'in Bilge Köyü'nde saldırıya uğrayan ailenin kızı olan Asuman Çelebi'nin bebeği yaşamını yitirdi.

Bebeğin babası, 44 kişinin öldüğü katliamı gerçekleştiren Çelebi ailesinin bir ferdiydi. Bebeğin ölümü, 'cinayet mi' sorusunu gündeme getirirken, hastane yetkililerinden açıklama geldi. Yetkililer, bebeğin hastaneye geldiğinde anne karnında ölü olduğunu, ölü bebeğin sezeryanla alındığı ifade etti.

MARDİN'in Bilge Köyü'nde 44 kişinin katledilmesinin ardından eşi saldırganların ailesinden olduğu için hamileyken ayrılan 22 yaşındaki Asuman Çelebi'nin ölü doğum yaptı.

Mazığdağ'ın Bilge Köyü'nde 4 Mayıs 2009 akşamı nişanevine yapılan silahlı saldırıda 44 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıya uğrayan ailenin kızı olan ve saldıryı gerçekleştiridği gerekçesiyle bazı kardeşleri tutuklanan Şükrü Çelebi ile evli olan 1 çocuk annesi ve o tarihte 3 aylık hamile olan 22 yaşındaki Asuman Çelebi'nin köyü terk eden eşi ile gitmeyip baba evinde kalmayı tercih etti. Asuman Çelebi, 1.5 yaşındaki oğlu Kadir Çelebi'yi de daha güvenlik bir yere giden babası Şükrü Çelebi ile gönderip, köyde yakınlarıyla yaşamaya başladı. Asuman Çelebi, o dönem gazetecilere yaptığı açıklamada, "Babam benden küçük oğlum Kadir'i babasına teslim edip yanlarına gelmemi istedi. Kadir'e berşiy olursa bizden bilirler dedi. Bende oğlumu babası ile gönderdim" demişti.

Bilge Köyü'nde yaşayan Asuman Çelebi, geçen Pazar günü karnındaki bebeğinin hiç bir hareket etmediğini fakedince yakınların tarafından Mardin Kadın Doğum Hastanesİ'ne götürüldü. Burada yapılan muayenede kız bebeğin ölü olduğu tespit edilerek sezaryanla anne karnından alındı. Bebekte yapılan ilk incelemede herhangi bir darp ve zehirlenme izini rastlanılmadı. Anne Çelebi, 4 saat hastanede kontrol altında tutulduktan sonre serbest bırakıldı. Sezaryan ile alınan ölü bebek teslim edildiği aile tarafından Bilge Köyü Mazarlığı'nda toprağa verildi.

Bebeğin ölümü şüpheli bulunması üzerine Sağlık Bakanlığı ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

milliyet



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,137 µs