En Sıcak Konular

Le Figaro: PKK'nın başı kesildi

0 0 0000 00:00 tsi
Le Figaro: PKK'nın başı kesildi Fransa’da PKK’ya karşı düzenlenen operasyonun sonucunda 13 PKK’lının gözaltına alınması ile örgüte darbe vurulduğu belirtildi. Le Figaro gazetesi, "PKK’nın başının kesildiği" ifadesini kullandı.

Fransız Le Figaro gazetesinde Fransa’da gözaltına alınan kişilerin Fransız iç istihbarat örgütü DST tarafından muhbir olarak kullanıldığını belirtirken, 13 kişinin göz altına alınması ile "PKK’nın başının kesildiğiöni yazdı.

İSİMLERİ TERÖR LİSTELERİNDE

PKK’nın üyesi olduğu öne sürülen kişilerin isimlerinin AB ve ABD’nin terör listelerinde yer aldığını belirten Le Figaro, DST’nin göz altına alınan PKK militanlarını koruduğunu yalanlarken göz altına alınan militanların bazılarının düzenli bir biçimde, en az ayda bir Fransa’da toplanan fonlar ve PKK’nın ülkedeki örgütlenmesine ilişkin olarak DST’ye bilgiyi aktardıkları yolundaki haberleri ise yalanlamadığına dikkat çekti.

Le Figaro, DST tarafından yapılan açıklamada DST’nin idare polis çalışmaları çerçevesinde siyasi mülteciler ile temas içinde olduğunu belirttiğini ancak "süpheli hiç bir faaliyete göz yulmadığı" ifade edildiğini bildirdi.

PKK’NIN KASASI

DST’nin temas içinde olduğu PKK’lıların arasında İnterpol tarafından aranan ve Avrupa’da PKK kasası olarak bilinen Nedim Sellem’nin bulunduğa işaret eden gazete, Sellem’in Türkiye’de 15 kişiyi öldürdüğü sanıldığını kaydetti. Gazete, Belçika’da gözaltına alınan Canan Kurtyılmaz’ın isminin de terör listesinde bulunduğunu, Türkiye’de de aranan Kurtyılmaz’ın örgütün önde gelenlerden biri olarak tanındığını vurguladı.

MİLLİYET



Bu haber 249 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,120 µs