En Sıcak Konular

Şivan Perver'den Erdoğan'a konser daveti

6 Kasım 2009 10:10 tsi
Kürt müziğinin tanınmış isimlerinden Şivan Perver, hükümetin başlattığı demokratik açılımların siyasî zemine çekilerek heba edilmemesini istedi. Perver, Viyana'daki konserine Erdoğan'ı da davet etti.

Kürt müziğinin tanınmış isimlerinden Şivan Perver, hükümetin başlattığı demokratik açılımların siyasî zemine çekilerek heba edilmemesini istedi. Perver, açılım sürecinin olgun bir şekilde ilerlemesi için sabırlı olunması gerektiğinin altını çizdi.
 
Viyana'da konser hazırlıkları yapan sanatçı, Avusturya Cumhurbaşkanı'nın da katılacağı konsere "Erdoğan konsere katılsa mükemmel olur." diyerek Başbakan Erdoğan'ı da davet etti.

TRT 1'de Mithat Bereket'in sunduğu "Pusula" programına konuk olan Perver, "Türkiye bu açılımla demokrasiyi gerçekleştirebilecek. Artık, kimse önünü kapatamaz ve Türkiye Ortadoğu'nun babası olur. Hiç kimseye de muhtaç olmaz." dedi. Her şeye rağmen iyimser olduğunu dile getiren sanatçı, Türkiye'ye dönen PKK grubu için yapılan karşılamaların şova dönüştürülmesini de eleştirdi. "Biraz da sabırla çevreye bakıp daha olumlu bir hale getirmek için bence bazı aralar vermek yanlış olmaz. Bence açılım devam ediyor ve gereken yere varacaktır." diyerek Başbakan'ın açılıma mola kararını olumlu bir adım olarak değerlendiren Şivan Perver, demokrasi sürecine en büyük katkıyı sanatçıların verebileceğini aktardı. Barış sürecine katkı sağlamaya hazır olduğunu anlatan Perver, uygun ortamın sağlanması halinde Türkiye'ye döneceğini dile getirdi.

Zaman

 



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,507 µs