En Sıcak Konular

"Paşaların kellesini koparacağım"

0 0 0000 00:00 tsi
"Genelkurmay Başkanı'ndan başlamak üzere Genelkurmay'daki bütün paşaların kellelerini çuvala dolduracağız" Bu sözleri söyleyen bir asker ve VKGBH'de söyledi.

Öldürme yemini yaptıran Kuvayı Milliye Derneği Başkanı emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ'ın Silahlı Kuvvetler'deki generallere de ağır hakaretler ettiği iddia edildi.

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği (VKGBH) Genel Sekreteri Mesut Sezer, Karadağ'ın başta Genelkurmay eski başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök olmak üzere Genelkurmay'da görevli bütün generallerin kafalarını çuvala doldurmak istediğini ileri sürdü. Mesut Sezer, derneklerinin adının, hiçbir şekilde tasvip etmedikleri bir yemin töreni nedeniyle Kuvayı Milliye Derneği ile birlikte anılmasından rahatsızlık duyduklarını anlattı. Konuyla ilgili dün Mersin'de bir basın toplantısı düzenleyen Mesut Sezer, kendileri ile ilgili iddialara cevap verdi. Hatırlanacağı gibi Fikri Karadağ, Taner Ünal'ın genel başkanlığını yaptığı VKGBH'yi yabancı güç odaklarının emri altına girmekle suçlamıştı.

Fikri Karadağ'ın, 15 Nisan 2005 tarihinde VKGBH yönetimine seçildiğini ve 30 Temmuz 2005'te de ilişkisinin kesildiğini anlatan Sezer, Mayıs 2005'te bir toplantıda yaşanılan bir olayı şöyle anlattı:

"Fikri Karadağ ve Sayın Alaaddin Parmaksız'ın katıldığı bazı yönetim kurulu arkadaşlarımızın da içerisinde bulunduğu 8-10 kişi ile birlikte bir toplantı yapıldı. Genel başkanımız Alaaddin Parmaksız ve Karadağ'a 'Sizler devletin önemli kademelerinde görev yapmış insanlarsınız. Derneğimizde yer aldığınız için her ikinize de teşekkür ederim. Öncelikle derneğe hangi amaçlarınızı gerçekleştirmek için katıldığınızı öğrenmek isterim.' dedi.

Fikri Karadağ kendinden emin ve sürpriz yapmak ister bir vaziyette, 'Bizim amacımız kelleleri çuvala doldurmak.' dedi. Hepimiz şaşırmıştık.
Genel başkanımız, 'Hangi kelleleri?' dedi. Karadağ, 'Genelkurmay'daki bütün paşaların kellelerini. Başta genelkurmay başkanından başlamak üzere bütün kelleleri.' dedi."

Karadağ'ın bu ifadelerden sonra Hakkari Dağ ve Komando Tugay eski komutanı emekli Tuğgeneral Alaaddin Parmaksız'a dönerek, "Benim genelkurmay başkanım bile belli, işte karşınızda." dediğini de ileri süren Sezer, "Sayın Parmaksız sesini çıkarmadı, tasdik eder gibi gülümsedi." diye konuştu. VKGBH Genel Başkanı Taner Ünal'ın bu sözlere şaşırarak Karadağ'a tepki gösterdiğini ifade eden Sezer, Karadağ'ın bu nedenle dernekten ayrıldığını kaydetti. Genel Sekreter, Karadağ'ın Eylül 2006'da Mersin Kanal 33'te yaptığı konuşmada da benzer ifadeleri kısmen kullandığını anımsattı.

Sezer, Karadağ'ın yanında görülen ve kendini Hüseyin Kerim Bayraktaroğlu olarak tanıtan şahsın gerçek isminin de Hüseyin Görüm olduğunu açıkladı. Görüm'ün, "Kuvayı Milliye hareketleriyle ilgili bütün ilkeleri Kur'an'dan aldıklarını" söylediğini anlatan Sezer, "Milli ve dinî duyguların sömürülmesi ile başlayan tutarsız ve fikrî temelden yoksun bir hareketle halkın karşısına çıkılarak bunun adına Kuvayı Milliye denilmesi herkesi müteessir etmiştir." ifadelerini kullandı. Hüseyin Görüm'ün çevresine "Gürcü" olduğunu söylediğini aktaran Sezer, Karadağ "Türk anadan, Türk babadan" şeklinde yemin ettirirken yanında duran kişinin "Gürcü" alt kimliği kullanmış olmasını da büyük bir çelişki olarak görüyor.

Zaman



Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,491 µs