En Sıcak Konular

Uras, Eylem Planı'nı Meclis'e taşıyor

6 Kasım 2009 09:29 tsi
Darbe girişimlerine karşı verdiği mücadeleyle bilinen eski ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, Albay Dursun Çiçek'in imzasını taşıyan "Kirli Tezgâh"ı Meclis gündemine taşıyor.

Eylem Planı'nın hedefinin Meclis ve sivil siyaset olduğunu belirten Uras, Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulmasını istiyor. Uras, bu konunun siyasetin öncelikli gündemi olduğunu belirtirken ilginç bir benzetme yapıyor: "Darbeler ve cuntacılık domuz gribinden daha tehlikelidir. Öyle bir bulaşma katsayısı var ki kuşaktan kuşağa sürüyor. Bu yüzden vatan kurtaran Şaban diyeceğimiz kişiler de durumdan vazife çıkarıyor. Keşke cuntacı eğilimlere karşı da bir aşı olsa."

Ayışığı, Sarıkız gibi darbe girişimlerine karşı da Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını isteyen Ufuk Uras'ın bu konuda hazırladığı önergeye sadece DTP destek vermişti. Uras, şimdi Dursun Çiçek imzasını taşıyan ve üst makamlara kadar isimlerin karıştığı eylem planıyla ilgili önerge hazırlıyor. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'le görüşerek inisiyatif almasını isteyeceğini açıklayan Uras, bütün siyasî partileri uyarıyor: "Eylem Planı'nın asıl hedefi ve muhatabı TBMM'dir. Demokrasiye, sivil siyasete yönelik girişimlere karşı Meclis de simgesel bir refleks göstermeli. Meclis, kendini savunmayacak da oturup floresan lambalarının standartları üzerine mi konuşacak? Yani bu olağanüstü durumda simgesel olarak bütün partilerin demokrasi ve hukukun üstünlüğü meselesinde yan yana gelmesi gerekiyor."

ÖDP eski lideri, ortaya çıkan belgelerin eylem planının gerçekliği hakkında şüphe bırakmayacak kadar net olduğunu da ifade ediyor.

Türkiye'de yaşanan gelişmelerin belgedeki planlarla örtüştüğünün altını çiziyor. Hükümetin de mutlaka bir adım atması gerektiğini vurgulayan Uras, "Bu işi bir Albay'ın hobi faaliyeti olarak görmemek lazım. Delillerin karartılmaması için adı karışan isimlerin görevden alınması gerekir." diyor.

zaman



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs