En Sıcak Konular

İddialar için ne diyor?

6 Kasım 2009 08:10 tsi
İddialar için ne diyor?
İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nını kaleme aldığı iddia edilen Albay Dursun , çalışma arkadaşlarına ve yakın çevresine e-posta göndererek ilginç ifadeler kullandı. İşte e-postanın içeriği:

İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nda ıslak imzası olduğu iddia edilen Kurmay Albay Dursun Çiçek, çalışma arkadaşlarına ve yakın çevresine e-posta göndererek, suçsuz olduğunu savundu. Çiçek, 3 Kasım'da gönderdiği e-postada, "Bu konuda gerçekler er geç ortaya çıkacak. Hazırlanmamış bir plan ve atılmamış bir imzayı maksatlı olarak gündeme taşıyanlar ve yargısız infaz yapanlar, her iki cihanda da bu kirli eylemlerin hesabını vermekten kurtulamaz" diye yazdı. Yargı süreci devam ettiği için kendisinin ağzından yazılmayan e-postada Albay Çiçek'in 3 yıl önce imzasını değiştirdiği, yeni bir imza kullandığını, gerçek olduğu iddia edilen belgenin altındaki imzanın da eski olduğu anımsatıldı. İşte Albay Çiçek'in yazdığı e-mailden satır başları:

 Ben yazsam dava açar mıydım?: Albay Çiçek, şekil ve içerik olarak kurumsal kriterlere uygun olmayan bir planın altına imzasını atmış olsaydı, kaybedeceği bu davaları açarak o kadar büyük bir hukuki sorumluluğun ve maddi riskin altına girer miydi?

 Subaylar böyle hata yapmaz: Kurmaylık ve doktora seviyesinde eğitim görmüş, uzun yıllar TSK bünyesinde verilen görevleri başarıyla tamamlamış bir subayın böylesi açık hatalar içeren bir planı yazıp altına imzasını atacağını ve bu belgeyi amirlerine sunacağını düşünmek en büyük hatadır.

 Askeri yazıma ve çalışma koşullarına aykırı: Kurumda yapılan çalışmaların yasalara uygunluğu her seviyedeki amir tarafından kontrol edilir ve düzeltilir. Yayımlanan plan, Genelkurmay askeri savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, bilirkişi raporları ile tescil edildiği gibi askeri yazım tekniklerine ve çalışma usullerine kesinlikle uygun değildir.

 Bu bir karalama kampanyasıdır: Hazırlayanı belli olmayan ve yasal delil niteliği taşımayan bir ihbar mektubu ile karalama kampanyasına sistematik olarak devam edilmektedir.

 Taklit edilmiş: Kopyalama ve taklit teknikleri ve imkanları karşısında, sahte ıslak imza üretmenin kolaylığı, Albay Çiçek'in imzasının sade ve yalın olduğundan taklidi kolay ve tek hareketli bir imza oluşu da dikkate alınmalıdır. Albay Çiçek, mektubu gönderen ihbarcıyla ilgili tüm yazı ve parmak izlerinin incelenmesini, postanenin belirlenmesini ve kamera kayıtlarının izlenmesini de istedi.

sabah



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,816 µs