En Sıcak Konular

Davutoğlu: Eksen kayması yok

5 Kasım 2009 22:19 tsi
Davutoğlu, Türkiye için bir eksen kaymasının söz konusu olmadığını belirterek, Türkiye'nin kendi ekseni etrafında küresel ve bölgesel bir barış kurmayı üstlendiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye için bir eksen kaymasının söz konusu olmadığını belirterek, Türkiye'nin kendi ekseni etrafında küresel ve bölgesel bir barış kurmayı üstlendiğini söyledi.
Davutoğlu, Ankara'da bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ile görüşmesi sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye ve İngiltere arasındaki yakın ilişkinin ve istişare mekanizmasının altını çizdi.

Türkiye'nin AB ilişkileri konusunda geldiği son aşamayı değerlendirdiklerini belirten Davutoğlu, bunun "Türkiye ile İngiltere'nin hemen hemen her toplantısında ana gündem maddesi" olduğunu ve İngiltere'nin, Türkiye'nin AB'ye katılım süreciyle ilgili verdiği destekten ötürü teşekkür ettiklerini söyledi.

Kıbrıs konusunu da kapsamlı şekilde ele aldıklarını belirten Davutoğlu, "Kıbrıs konusu İngiltere'nin, hem BM daimi üyesi olarak hem de adadaki özel hukuku ve garantör devlet olarak doğrudan ilgi alanına giren bir konudur. Bu nedenle Kıbrıs konusundaki gelişmeleri beraber ele aldık" diye konuştu.

Davutoğlu, İngiltere ile Türkiye'nin, Kıbrıs müzakereleriyle ilgili, birlikte yoğun destek vermek hususunda mutabık kaldıklarını ifade ederek, "Bundan sonra da Kıbrıs'taki gelişmeleri yakından takip edeceğiz" dedi.

Bakan Davutoğlu, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy'ye karşı son günlerde kimi illerde sergilenen tutumların sorulması üzerine, yalnızca uluslararası hukuk ve dış temsilcilikler açısından değil Türk gelenekleri açısından konuyu değerlendirmek gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bütün büyükelçilerimiz bizim misafirlerimizdir ve onların güvenliği, onların ülkede en iyi şekilde ağırlanması bizim geleneğimizin bir parçasıdır. O bakımdan İsrail Büyükelçisi de diğer bütün büyükelçiler de Türkiye'de her zaman saygı göreceklerdir."



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,196 µs