En Sıcak Konular

Diyarbakır'a domuz gribi virüsünü fuara katılan yabancılar getirdi

5 Kasım 2009 17:23 tsi
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim üyesi ve İl Hıfzısıhha Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ali Ceylan, Türkiye'de hızla yayılan ve Diyarbakır'ı da etkileyen domuz gribiyle ilgili şok bir iddia ortaya attı.

"Virüsün ekim ayında Diyarbakır'da yapılan fuarlardan dolayı gelen yabancılardan geldiğini düşünüyoruz." iddiasında bulunan Ceylan, tezini "Virüse yakalanan ilk çocuğun babası da fuarında çalışıyordu" ifadesiyle destekledi.

Diyarbakır merkez Sur İlçesi Belediyesi'nin çalışanlarına verdiği seminerde konuşan Doç. Dr. Ceylan, her 100 kişiden 70'nde domuz gribi virisü olarak bilinen H1N1 virüsü bulunduğunu savundu. H1N1 virüsünün özellikle 65 yaş üstü olanlar ile çocuklara daha yaygın bicimde bulaştığını ifade eden Ceylan, "Bu yaş grubundaki insanların mutlaka aşı yaptırmasını isteyerek şöyle konuştu: "Ülkemize getirilen aşılarda belirtilen cıva miktarını günlük yaşamımızda alıyoruz. Aşılara alerjisi olan ve kronik hastalıkları olan insanların dışında herkesin aşı yapması gerekir."

İl Hıfzısıhha Kurulu olarak 4 yıldan beri H1N1 virüsünü takip ettiklerini söyleyen Ceylan, "Bölgemizde yayılmasının en büyük faktörlerinden biri de kalabalık ailelerden oluşmamızdır. Her evde en az 7 kişi bulunmaktadır. Bu virüs de kalabalık ortamlarda daha çabuk yayılmaktadır." diye konuştu.

Doç. Dr. Ceylan, temizlik kurallarına ve dengeli beslenmeye dikkat edilerek H1N1 virüsünden korunmanın mümkün olduğunu de kaydetti.

(CİHAN)



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,235 µs