En Sıcak Konular

İsrail Büyükelçisi Levy, Gümüşhane'de de protestolarla karşılaştı

5 Kasım 2009 17:16 tsi
İsrail'in Türkiye Büyükelçisi Gaby Levy, Trabzon'dan sonra Gümüşhane'de de protestolarla karşılaştı. Levy, Gümüş Otel çıkışında 'Katil İsrail', 'Katil Levy Gümüşhane'den Defol' sloganları ile protesto edildi

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Türk milletinin tarih boyunca İsrail devleti ile hiç savaşmadığını, fakat son dönemde yaşananların rahatsız ettiğini ifade etti. Büyükelçi Levy, tercümanı aracılığı ile yaptığı konuşmasında, sıcak karşılaması için Belediye Başkanı Canlı'ya teşekkür etti.

İsrail Büyükelçisi Gaby Levy, sürdürdüğü bölge ziyareti kapsamında Gümüşhane'ye geldi. İlk ziyaretini Vali Enver Salihoğlu'na gerçekleştiren Levy'i programlanan saatten önce valilik makamına geldi. Levy, Vali Enver Salihoğlu ile bir süre basına kapalı olarak görüştü.

Görüşmenin sonunda Vali Enver Salihoğlu, Büyükelçi Levy'e, Osmanlı döneminde Gümüşhane'de basılmış Osmanlı paralarını simgeleyen plaket ve Gümüşhane Bölgesinin Tarih ve Arkeoloji Araştırmaları konulu kitap hediye etti. Valilik Şeref Defterini imzalayan Büyükelçi Levy'i dış kapıda Vali Yardımcısı Mehmet Demiral uğurladı.

Daha sonra Gümüşhane Belediyesi'ne geçen Levy'i makam kapısında karşılayan Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Türk milletinin tarih boyunca İsrail devleti ile hiç savaşmadığını, fakat son dönemde yaşananların millet olarak Türkleri rahatsız ettiğini ifade etti. Büyükelçi Levy, tercümanı aracılığı ile yaptığı konuşmasında, sıcak karşılaması için Belediye Başkanı Canlı'ya teşekkür ederek, "İki ülke halkı uluslarımız arasındaki iyi ilişkilerden bahsettiniz. Ben de bunu destekliyorum. Ben de cumhuriyet döneminde ve daha öncesinde Osmanlı döneminde sevgiyle karşılanan insanlardan birisiyim. Bergama doğumluyum. Türkiye doğumluyum. Bölgemizde barış olması gerektiği ile ilgili söylemlerinize ben de katılıyor ve destekliyorum. Tabiî ki zaman zaman barış sürecinde sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Ama şunu söylemeliyim ki İsrail olarak barış arayışını bırakmayacağız." diye konuştu

Büyükelçi Levy cevap vermekten kaçındı

Canlı'nın konuşmasını tamamladığı esnada, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ömer Nasuhi Akıncı, "Biliyorsunuz Gazze'de soykırım yaşandı. Birleşmiş Milletler Raportörü ve kendisi de Yahudi asıllı olan Mr. Goldson, soykırımda bulunulduğunu raporu ile onayladı." demesi üzerine Levy, gazetecilerle daha sonra görüşeceğini ifade etti. Akıncı'nın "Ben gazeteci değilim. Belediyeyi ziyaretiniz nedeniyle Belediye Meclis üyesi olarak size soru soruyorum." diye karşılık vermesinin ardından Levy, soru almayacağını belirterek, basın mensuplarını dışarı çıkarttı.

Levy, programının son bölümünde Gümüşhane Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği programa katılmak için Gümüş Otel'e geldi. Burada Türk Kamu-Sen Gümüşhane İl Temsilcisi Şevki Aşkın'ın salona girmek istemesi nedeniyle kısa süreli arbede yaşandı.

Otel'de gazetecilerin sorularını cevaplandıran Levy, çıkışta bir grup vatandaş tarafından protesto edildi. Gruptakiler 'Katil İsrail', 'Katil İsrail Filistin'den defol', 'Kahrolsun İsrail', 'Katil Levy Gümüşhane'den Defol' sloganları ile protesto edilen Büyükelçi bölgeden hemen ayrıldı.

Cihan



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,047 µs