En Sıcak Konular

'İsrail'in yaptığı korsanlık'

5 Kasım 2009 16:57 tsi
Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, İsrail tarafından Akdeniz'de Güney Kıbrıs yakınlarında el konulan Antigua bayraklı gemide hiç bir askeri malzeme bulunmadığını ifade ederek, İsrail'i korsanlık yapmakla suçladı.

Resmi bir ziyaret amacıyla dün İran'a giden Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından kabul edildi. Yapılan görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Ortadoğu'daki son gelişmeler ele alındı. Muallim, Ahmedinejad ile yaptığı görüşmesinde Suriye Devlet Başkanı Başşar Esad'ın sözlü mesajını da iletti. Esad mesajında, Suriye ile İran arasındaki mevcut ikili ilişkilerin geliştirilmesi arzusunu dile getirdiği belirtildi.

Ahmedinejad, Muallim'i kabulünde, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ülkesi ile Suriye arasındaki koordinasyonun önemine işaret etti. Ahmedinejad ayrıca, Şam ve Tahran'ın bölgedeki sorunların çözümü konusunda çok önemi rol oynadıklarının da altını çizdi.

Muallim, İran ve Suriye arasındaki ilişkilerdeki derinliğin bölgenin güven ve istikrarı açısından önemli olduğuna işaret etti. Muallim ardından Muallim ardından İranlı mevkidaşı Muttaki ile bir araya geldi. Yapılan görüşmenin ardından Muttaki ve Muallim ortak basın toplantısı düzenledi.

Muallim, İsrail askeri botlarının el koyduğu geminin İran'dan Suriye'ye silah taşıdığı iddiası ile ilgili olarak da şöyle konuştu: "Bilindiği gibi İsrail askeri botları tarafından el konulan gemi İsrail'e götürüldü. Ne yazık ki oradaki denizlerde İran ile Suriye arasındaki ticareti engellemek amacıyla korsanlar bulunuyor. Korsanlar bir defasında denetleme, diğerinde ise deniz filosu olarak kendilerini tanıtıyorlar. Suriye'ye gelen bu gemi hiç bir silah taşımamaktadır. Bu gemi Suriye'de silah üretmek için askeri malzeme de taşımamaktadır. Bu gemi İran'dan ithal edilen ürünleri Suriye'ye taşımaktadır."

(CİHAN)



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,549 µs