En Sıcak Konular

Domuz gribinde 21. ölüm!

5 Kasım 2009 16:38 tsi
Sağlık Bakanlığı, halk arasında "Domuz Gribi" olarak bilinen Pandemik grip nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 21'e yükseldiğini bildirdi. İşte ölüm olan iller:

Sağlık Bakanlığı'ndan bu sabah yapılan açıklamada, ''Pandemik grip nedeniyle çeşitli illerde tedavileri sürdürülen hastalarımızdan 28 yaşında bir erkek, 32 ve 33 yaşlarında 2 bayan ve 6 yaşında 1 kız çocuğu olmak üzere 4 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Bu vefatlarla beraber Pandemik gripten kaybedilen vatandaşlarımızın sayısı 19 olmuştur'' denilmişti. Bu açıklamanın ardından 2 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı. Böylece Türkiye'de domuz gribinden ölenlerin sayısı 21'e yükseldi.

Halk arasında ''domuz gribi'' olarak bilinen pandemik gripten bugüne kadar yaşanan ölüm vakaları şöyle:

İL - TARİH - YAŞ - CİNSİYET - EK BİLGİ

1. Ankara - 24 Ekim - 28 - Erkek - Hastane temizlik görevlisi
2. Diyarbakır - 29 Ekim - 34 - Kadın - Hamile
3. Konya - 29 Ekim - 37 - Kadın - Kronik hastalık
4. Ankara - 1 Kasım - 27 - Erkek - Hastane - temizlik görevlisi
5. Konya - 1 Kasım - 22 aylık - Kız
6. Konya - 1 Kasım - 14 - Erkek - Kronik hastalık
7. Şanlıurfa - 2 Kasım - 4 - Kız
8. İstanbul - 2 Kasım - 13 - Kız
9. Ankara - 2 Kasım - 65 - Kadın - Kronik hastalık
10. 3 Kasım - 31 - Kadın
11. 3 Kasım - 55 - Erkek - Kronik hastalık
12. 4 Kasım - 24 - Kadın
13. 4 Kasım - 31 - Kadın
14. 4 Kasım - 55 - Erkek
15. 4 Kasım - 5 - Erkek
16. 5 Kasım - 28 - Erkek
17. 5 Kasım - 32 - Kadın
18. 5 Kasım - 33 - Kadın
19. 5 Kasım - 6 - Kız

ŞANLIURFA'DA ''DOMUZ GRİBİ'' ŞÜPHESİYLE TEDAVİ GÖREN BİRİ ÖĞRENCİ 2 KİŞİ ÖLDÜ

Şanlıurfa'da hastanelerde tedavi gören ve ''Domuz gribi''nden şüphelenilen biri öğrenci 2 kişi hayatını kaybetti. Şanlıurfa'da göğüs ağrısı şikayetiyle birkaç gün önce Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan iki çocuk annesi F.Ö. (36) kurtarılamadı. Bu hastadan alınan numuneler Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderildi. F.Ö'nün cenazesi, yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından Harrankapı Mezarlığı'nda defnedildi.

Siverek ilçesinde de 8 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi bir kız çocuğu geçen hafta grip şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen S.Ç, hayatını kaybetti. 8 yaşındaki çocuktan alınan kan örnekleri de kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ankara'ya gönderildi. S.Ç'nin öğrenim gördüğü Gazipaşa İlköğretim Okulu'ndaki sınıf arkadaşları, masasına çiçek bıraktı.

EDİRNE'DE DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİ
Kırklareli'nden Edirne'ye, ''domuz gribi şüphesi'' ile sevk edilen 44 yaşındaki hastanın Edirne Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altında tutulduğu bildirdi.

Edirne Valisi Mustafa Büyük, Kırklareli'nden getirilen bir kişinin domuz gribi şüphesiyle Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığını belirterek, ''Bana verilen bilgiye göre, domuz gribi şüphelisi bir kişi Kırklareli'nden getirilmiş. Hastanın tedavisi sürüyor'' dedi.

Edirne Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan hastadan alınan numunenin, tanı konulması amacıyla İstanbul'a gönderildiği de bildirildi.

EDİRNE VALİSİ BÜYÜK: EDİRNE'DE DOMUZ GRİBİNDEN ÖLÜM OLMADI
Edirne Valisi Mustafa Büyük, Edirne'de bugüne kadar domuz gribinden ölüm vakasının olmadığını bildirdi.

Büyük, Kırklareli'nden Edirne Devlet Hastanesine solumun sıkıntısı çeken bir hastanın sevk edildiğini belirterek, ''Bu hasta halen yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutuluyor. Ölüm söz konusu değil. Ancak biz Tüm Türkiye'yi ve hatta dünyayı etkisi altına alan domuz gribini de dikkate alarak, yaklaşıyoruz. Bugüne kadar Edirne'de domuz gribi nedeniyle hayatını kaybeden kimse bulunmuyor'' dedi.

Edirne'de domuz gribi ile ilgili bütün tedbirlerin alındığına dikkati çeken Büyük, ''Bölgemizdeki olası domuz gribi vakaları karantina konusunda referans hastane konumunda olan Devlet Hastanemize getirilecektir. Hastanemiz bu konuda hazırlıklıdır. Karantina koşulları oluşturulmuştur'' diye konuştu.

Büyük, domuz gribi ile ilgili yayılan söylentilerin veya basın kuruluşlarındaki haberlerin heyecana sebep olabileceğini belirterek, yaşanabilecek gelişmelerin gerekli şekilde duyurulacağını da kaydetti.

NİĞDE'DE DOMUZ GRİBİ OLAN ÖĞRENCİNİN TEDAVİSİ EVİNDE YAPILIYOR
Niğde'de domuz gribi teşhisi konulan 7 yaşında bir öğrencinin tedavisinin evinde yapıldığı bildirildi. Sağlık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ''3 gündür geçmeyen boğaz ağrısı, karın ağrısı ve düşmeyen ateş'' nedeniyle 2 Kasım günü hastaneye kaldırılan 7 yaşında bir ilköğretim okulu öğrencisinden domuz gribi şüphesi üzerine kültür örneği alınarak, Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderildiği belirtildi.

Gelen sonuca göre, öğrencinin domuz gribi olduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, ''Hastanın genel durumu iyi olup, evinde tedavisi sürmektedir. Hastanın çevresinde ve okulunda muhtemel olası vakalar takip edilmektedir. İlimizde bugün itibariyle başka vaka yoktur'' denildi.



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,885 µs