Savaş artık biyolojik | " /> Savaş artık biyolojik | "/>

En Sıcak Konular

Bildiklerinizi unutun: Savaş artık biyolojik

5 Kasım 2009 16:24 tsi
Bildiklerinizi unutun: Savaş artık biyolojik Dr. Kıyamet lakaplı Marc Faber'den korkutan uyarı: "Dünyanın çok önemli şehirlerinde bu savaş yaşanacak"

Yatırım gurusu Dr. Marc Faber, krizin sebeplerinin hiçbir şekilde çözülmediğini belirterek “Binada çatlaklar vardı. Biz o çatlakların üzerini boyadık. Nihayetinde hükümetler zorluklarla karşılaşacaklar; borçlarını ödemek için para bulamadıklarından para basmak zorunda kalacaklar. Batı dünyasındaki yaşam standartları düşecek. Nihayetinde savaşa sürükleneceğiz ve bütün sistem çökecek” dedi. 1987’deki piyasa çöküşünü tahmin etmesiyle “Dr. Kıyamet” diye anılmaya başlayan Dr. Marc Faber, Garanti Masters Özel Bankacılık’ın davetlisi olarak Swissotel’de konferans verdi.

Biyolojik silahlarlı savaş

Dünyanın savaşa sürüklendiğini belirten Dr. Marc Faber, bundan sonraki savaşın Birinci Dünya Savaşı’ndaki gibi siperlerde saklanılan klasik bir savaş ya da İkinci Dünya Savaşı’ndaki gibi tankların topraklarda ilerlediği bir savaş da olmayacağını vurguladı. Modern savaş anlayışının biyolojik silahlarla gerçekleşeceğini söyleyen Dr. Faber, “New York’ta su şebekesine zehir karışması, bütün şehrin internet sisteminin çökmesi gibi kirli bir savaş olacak. Londra’da ya da New York’ta binalar havaya uçacak. Dünyanın çok önemli şehirlerinde bu savaş yaşanacak” dedi. Yatırımcılara “Eğer savaşa hazırlıklı olmak istiyorsanız fiziksel emtiaya sahip olmanız lazım” diye seslenen Dr. Faber, “Tabii ki karınızın mutfağında uranyum saklamanız zor olur ama fiziksel emtialara sahip olmanız önemli olacak” diye konuştu.

ABD’nin egemen süper güç olmayı sürdürdüğünü ancak ekonomik süper güç olmayı sürdürmediğini savunan Dr. Faber, pekçok ülkenin ABD’den daha büyük bir müşteri olarak gördüğü için Çin’in etkisi altına girdiğini söyledi. Dr. Faber, Çin’in ülkelerin siyasetiyle ya da insan haklarıyla ilgilenmediğini de anlatarak “Endonezya, Tayland gibi ülkelerin ekonomisinin yüzde 80’e yakınını Çin yönetiyor ama bu ülkelerde siyasete karışmıyor. Böyle bir savaş olacaksa Çinli işadamları dünyanın dört bir yanına yayılacak. Bu ABD’lilerin hoşuna gitmeyecek” dedi.

Görülmedik para politikası
Dr. Marc Faber, Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke ve Eski Fed Başkanı Greenspan’ın Merkez bankacılık tarihinde görülmedik bir para politikası gözeterek her yerde balon yaratmayı başardığını belirtti. Gelişmekte olan ülkelerde hisse senetleri, emtialar ve emlak fiyatlarında artış yaşandığını vurgulayan Dr. Faber, “Hatta daha da kötüsü alacaklarda artış oldu. 2002’de varlık fiyatlarında artış başladı. Sadece ABD dolarının fiyatı düştü. 2008’de her şey çöktü. ABD doları değer kazanmaya başladı. ABD’de hisse piyasası güçlü olduğu zaman dünyanın birçok piyasasını bu etkiliyor” diye konuştu.

Hürriyet



Bu haber 1,111 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,876 µs