En Sıcak Konular

Çiğköftede boya uyarısı!

0 0 0000 00:00 tsi
Gaziantep Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Said Demirkıran, denetimlerde 20 çiğköfte satan iş yerinden 13’ünde aşırı miktarda boya kullanıldığını belirlediklerini, çiğköfte imalatçılarını boya kullanmamaları konusunda uyardıklarını söyled

      Demirkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiğköftenin Gaziantep ve bölge illerinde çok yaygın tüketilen gıda ürünü olduğunu, kentte çiğköfte imalatı ve satışı yapılan 223 işletme bulunduğunu belirtti.
      Hazırladıkları bir program kapsamında çiğköfte imalatı ve satışı yapılan yerleri denetlemeye karar verdiklerini ifade eden Demirkıran, "Tüketiciden gelen şikayetlerdeki artış nedeniyle çiğköfte imalatı ve satışı yapılan yerlerde gerçekleştireceğimiz denetimlere öncelik verdik" dedi.
      Demirkıran, denetimleri sırasında çifköfte imalatı ya da satışı yapılan yerlerin fiziki koşulları yanında ürünün niteliği üzerinde de önemle durduklarını belirterek, şunları söyledi:
      "Geçen hafta başlattığımız çalışmayla 20 iş yerini denetledik.
      Denetimlerimiz sırasında çiğköfte örnekleri aldık ve laboratuvarda analiz ettirdik. Denetlediğimiz 20 iş yerinden 13’ünde, çiğköfteyi renklendirmek için aşırı miktarda boya kullanıldığını belirledik. Bu iş yerleri hakkında tutanak düzenledik ve yasal işlem başlattık.
      Çifköfte imalatı ya da satışı yapanları bir kez daha uyarıyoruz, aldığımız bir kararla çiğköfte hazırlamada boya kullanılmasını yasakladık. Görevlilerim aldığımız yasak kararını, çiğköfte imalatı yapanlara duyuruyor." Demirkıran, hijyen kuralları dikkate alınmadan hazırlanmış çiğköftenin, insan sağlığı için zararlı olduğunu belirtti.
      Tüketicilere çiğköfte satın almak istedikleri iş yerinin gıda üretim izninin bulunup bulunmadığına dikkat etmelerini öneren Demirkıran, şöyle dedi:
      "Gıda üretim izni olmayan imalatçılardan ya da satıcılardan kesinlikle çiğköfte satın alınmamalı. Özellikle rengi çok kırmızı olan çiğköftelerden kesinlikle uzak durulmalı. Yediği çiğköftenin tadından şüphelenen tüketicilere, bize başvurmalarını öneriyoruz. Ancak tüketicilerden öncelikle satın aldıkları ya da almayı düşündükleri çiğköftenin tadı ve görünüşü konularında çok dikkatli olsunlar."
milliyet



Bu haber 246 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,207 µs