En Sıcak Konular

AK Parti ve CHP'den ortak karar

5 Kasım 2009 14:46 tsi
MALATYA İl Genel Meclisi, Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adının ‘Şehit Murat Doğru İlköğretim Okulu' olarak değiştirilmesine karar verdi.

İl Genel Meclisi'nin kasım ayı toplantıları devam ederken bugünkü oturumda, verilen önergeler görüşüldü. Meclis Başkanı Naci Şavata başkanlığında yapılan oturumda, Ak Parti'li ve CHP'li meclis üyelerin ortaklaşa hazırladığı öneriyle, merkeze bağlı Topsöğüt Beldesi'nde bulunan Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adınının değiştirilmesi istendi. Meclis üyeleri, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in adını taşıyan okula Kuzey Irak'a gerçekleştirilen kara harekatında şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Murat Doğru'nun adının verilmesini teklif etti. Önerge, Meclis'te okunduktan sonra üyeler söz alarak görüşlerini bildirdi.

Konuşmalardan sonra öneri, üyelerin oyuna sunuldu. Oy birliği ile Kenan Evren İköğretim Okulu'nun adının Şehit Murat Doğru İlköğretim Okulu olarak değiştirilmesine karar verildi. Karardan sonra Meclis'te oturumu takip eden Şehit Murat Doğru'nın öğretmen olan ablası Ayten Doğru söz alarak kararı alan üyelere teşekkür etti. Ayten Doğru, kardeşinin kahramanca savaşarak şehit olduğunu söyledi ve adının bir okulda yaşatılmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Doğru, “Kardeşim Kuzey Irak'a yapılan Güneş Operasyonu sırasında keskin nişancı olarak görev aldı ve birçok PKK'lıyı öldürdü. Kardeşim operasyonun 3'üncü günü vurularak şehit düştü. Şimdi isminin bir ilköğretim okulunda yaşatılması ailece bizi çok memnun etti” diye konuştu.

Malatya merkez Topsöğüt Beldesi'nde bulunan Kenan Evren İlköğretim Okulu 3 derslikten oluşuyor. Okulda eğitim gören öğrencilerin ise çoğu Kenan Evren'in adını bile bilmiyor. İl Genel Meclisi'nden çıkan kararla birlikte önümüzdeki günlerde okuldaki Kenan Evren İlköğretim Okulu tabelası sökülerek yerine Şehit Murat Doğru İlköretim Okulu tabelası asılacak.

DHA 



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,460 µs