En Sıcak Konular

Şahin hayati tehlikeyi atlatamadı

5 Kasım 2009 13:37 tsi
Silahlı saldırı sonucu yaralanan Bursa eski Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin yoğun bakımdan çıkamadı.

Dün gerçekleşen silahlı saldırı sonucu yaralanan Hikmet Şahin'in hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi.

Dün saat 15.00 sıralarında Yalova yolu üzerinde, ortağı bulunduğu mobilya mağazasına gelen eski sabıkalı Hüseyin Şimşek (45) tarafından iki ayağından kurşunlanan Hikmet Şahin'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Aksoy, sabah saatlerinde Hikmet Şahin'in durumu ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Silahlı saldırı sonucu yaralanan Hikmet Şahin'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirten Başhekim Prof. Dr. Kaya Aksoy, ameliyat edilen Şahin'in hayati tehlikesinin sürdüğünü bildirdi.

Şahin'i hayatta tutma çabalarının sürdüğünü anlatan Başhekim Kaya, "Hastanemize geldiğinde kalbi ve nabzı tamamen durmuştu. Yaklaşık 40-45 dakikalık bir müdahale ile yeniden kalbi çalıştı. Yoğun kan kaybı sebebiyle tansiyonu ve şekeri düşmüştü. Yapılan ameliyat ardından kritik bir gece geçirdik. Ancak henüz önümüzde kritik bir 48 saatimiz daha var. Şahin'e hastanemiz kalp ve damar uzmanları müdahale etti. Aşırı kan kaybından dolayı yaklaşık 15 şişe kan verdik. Kanını 3 kez değişmesinden dolayı bazı komplikasyonlar oluşmakta. Şu anda durumu kontrol altında tutmaya çalışıyoruz." dedi.

Şahin'in sol bacağına isabet eden kurşunun atar ve toplar damarı tamamen parçaladığını aktaran Prof. Dr. Aksoy, "Bu sebeple çok fazla kan kaybetmiş. Şu anda bizim için en önemli hadise Şahin'in hayatta kalıp kalmayacağıdır. Tansiyon ve nabzını kontrol altında tutmak için çabalıyoruz. Geceyi denge içinde geçirdiğimiz için mutluyuz, ancak önümüzdeki 48 saatlik süreç çok kritik. Şu anda tamamen olumlu veya olumsuz bir şey elde edemiyoruz. Her an her şey olabilir. Bazen ne yaparsanız olumlu sonuç elde edemiyorsunuz." şeklinde konuştu.

"YOĞUN BAKIMDA VE ŞUURU KAPALI"

Silahlı saldırı sonucu yaralanan Bursa eski Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in şu anda yoğun bakımda tutulduğunu ve şuurunun kapalı olduğunun altını çizen Başhekim Prof. Aksoy, şöyle dedi:

"Ameliyattan sonra yoğun bakıma aldık ve şu anda gözetim altında tutuluyor. Şuuru kapalı, kendi solunumunu yapıyor ancak biz de destek solunum uyguluyoruz. Birçok parametresi iyi ancak, aşırı kan kaybından dolayı kritik süreç devam ediyor. Kan kaybından dolayı şuuru da kapalı, zaten görüntülerden anlaşılacağı gibi Başkan Şahin'in şuuru, vurulduğu yerde sedyeye bindirildiğinde tamamen kapanıyor, önce elini oynatan Şahin, ardından tamamen baygın hale geliyor, bu da kan kaybından dolayı şuurun kapanmasıdır. Eğer öğrencilere kan kaybından dolayı şuurun nasıl kapandığı dersi verilecekse, Başkan Şahin'in bu görüntüleri gösterilebilir. Bizim için beyninin korunabilmesi için ilk 3 dakika çok önemli, ancak hiç bir ambulans 3 dakikada bir yere yetişemez."

Başkanı Hikmet Şahin'e müdahale eden ekipten Dr. Tamer Turan ile Dr. Hüseyin Hüsnü Gönençer ise Hikmet Şahin'i halen hayatta tutma gayreti içinde olduklarını belirterek, ciddi destek tedavileri uyguladıklarını söylediler.

SALDIRI OLAYI

Mobilya mağazasına gelen eski sabıkalı Hüseyin Şimşek ile birlikte çay içen Hikmet Şahin ile zanlı arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Ardından lavaboya gitmek için yerinden kalkan Şahin, Hüseyin Şimşek tarafından belinden çıkardığı tabanca ile bacaklarından kurşunlandı.

Hikmet Şahin'in korumaları tarafından etkisiz hale getirilmek istenen Hüseyin Şimşek, yere kurşun sıkarak "Siz karışmayın, sizi de öldürürüm." tehdidinde bulunarak dışarıda bulunan kendisine ait 16 HS 932 plakalı beyaz renkli otomobille İzmir yolu yönüne doğru kaçtı. Zanlı Hüseyin Şimşek'in yakalanması için çalışma yürüten polis bu kişinin kardeşi Hakan Şimşek'i gözaltına aldı.

cihan



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,099 µs