En Sıcak Konular

PKK'lılar Bağdat'a!

0 0 0000 00:00 tsi
PKK'lılar Bağdat'a! Bu iddia gündemi bir hayli sarsacak... Irak'taki büyük çaplı Bağdat güvenlik operasyonu çerçevesinde kente gönderilen Kürt askerler arasında PKK'dan kaçan bazı kişilerin de olduğu iddia edildi. İddia bununla sınırlı değil... İşte Amerika'nın PKK ile "

İddiaya göre, 'deneyimli' oldukları için ABD tarafından tercih edilen bu kişilere para da veriliyor.

Fırat haber ajansının haberine göre, PKK'dan kaçıp Kuzey Irak'ta Kürdistan Demokratik Partisi'ne sığınanlar bir süre Kürt ordusunda eğitim aldı.
 
ABD'li komutanların; Irak'taki direnişi kırma operasyonu kapsamında, 'tecrübeli' olduklarını düşündükleri bu kişileri Bağdat'ın en tehlikeli bölgelerinde görevlendireceği belirtiliyor.
 
Habere göre, komutan olarak atananlara ayda 400 dolar maaş verildi.
 
Bu arada Fransa'daki PKK operasyonlarında tutuklanan kişilerden bazılarının Fransız istihbaratı için çalıştığı iddia edildi.
 
Fransız 'Le Parisien' gazetesi, bazı tutukluların 'casuslukla mücadele' istihbarat birimiyle düzenli ilişki içinde olduklarını yazdı.
 
İngiliz The Daily Telegraph gazetesi ise, Irak'taki terör gruplarının elinde Avusturya yapımı uzun namlulu silahlar bulunduğu iddiasına yer verdi.
 
Avusturya yapımı keskin nişancı silahlarının normalde İran'a satıldığını, şimdi Irak'taki terör gruplarının eline geçtiğini yazan gazete, 100'den fazla silahın, ABD güçleri tarafından yapılan baskınlarda ele geçirildiğini öne sürdü.
 
Haberde, HS50 tipi silahların İran'a gönderilmesinden sadece 45 gün sonra çelik yelekli bir ABD askerinin Iraklı bir terörist tarafından bu silah kullanılarak öldürüldüğüne de dikkat çekildi.
 
Gazete, bu gerçeğin, Tahran yönetiminin Irak'taki Şii teröristlere destek verdiğinin son kanıtını oluşturduğunu da yazdı.
 
Bağdat'taki büyük operasyon

Irak'ın başkenti Bağdat'ta 7 Şubat'ta son dört yılın en büyük askeri operasyonu başlamıştı. Operasyonu Irak ve ABD askerleri birlikte yürütüyor. Harekatın amacı, Bağdat'taki Şii ve Sünni militanları etkisiz hale getirmek.
 
ABD ordusu sözcüsü General William B. Caldwell, Irak Başbakanı'nın Bağdat güvenlik planının ilk aşamasının devrede olduğunu, operasyonun genişleyerek süreceğini belirtti.
 
Plan, BM'ye göre 2006'daki şiddet eylemlerinde yaklaşık 17 bin kişinin öldüğü Bağdat sokaklarına 50 bini Irak, 35 bini Amerikan askeri olmak üzere 85 bin askerin konuşlandırılmasını öngörüyor.
 
ABD'li komutanlar, operasyon öncesi, ''Bağdat, görülmemiş bir operasyona tanıklık edecek. Son dört yılın en büyük askeri harekatına hazır olun'' mesajı vermişti.



Bu haber 258 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,066 µs