En Sıcak Konular

İsrail komandoları Bolu'da!

0 0 0000 00:00 tsi
İsrail komandoları Bolu'da! Ehud Olmert’in Türkiye ziyareti öncesinde İsrailli komandoların, Bolu’da kar eğitimi alacağının duyurulması şüpheyle karşılandı. Temmuz ayında da, İsrailli kadınlar, “turist” kılığında gelerek gruplar halinde Bolu dağlarında k

İsrailli komandoların Bolu’daki ‘Üstün Hizmet ve Feragat Madalyası’ bulunan Bolu 2’nci Komando Tugay Komutanlığı tarafından eğitileceği belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl ülkemizi ziyaret eden İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Halutz, dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ten İsrailli komandoların Bolu’da ağır kış şartlarında eğitilmesini talep etmişti. Geçtiğimiz yaz aylarında da İsrailli genç kadınlar turist kılığı altında bölgeye gelmiş ve ‘Quin Of The Black Sea’ (Karadeniz’in Kraliçeleri) adı altında basına ve kamuoyuna kapalı çeşitli yarışmalar düzenlemişlerdi.

İsrailli komandoların Bolu’da ‘Üstün Hizmet ve Feragat Madalyası’ bulunan Bolu 2’nci Komando Tugay Komutanlığı tarafından eğitileceği belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl ülkemizi ziyaret eden İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Halutz, dönemin Genel Kurmay Başkanı Hilmi Özkök’ten İsrailli komandoların Bolu’da ağır kış şartlarında eğitilmesini talep etmişti.

Edinilen bilgilere göre bu iznin çıktığı ancak henüz eğitim takviminin kesinleşmediği kaydedildi. Ülkesinde hiçbir zaman kar yağmayan İsrailli Komandoların ağır kış şartlarında hangi amaç için eğitim alacağı merak konusu olurken, bazı çevreler İsrailli komandoların Kuzey Irak’taki peşmergelere ve PKK’lı teröristlere eğitim verirken çekilmiş fotograflarını hatırlatıyor. İsrailli komandoların muhtemel bir İran saldırısı için böyle bir eğitim alıyor olmaları da iddialar arasında yer alıyor.

Karadeniz'in kraliçeleri...

Son zamanlarda Bolu bölgesine İsrailli turist sayısındaki artışın dikkat çektiği bir dönemde İsrailli Komandoların bu bölgede eğitim almak istemeleri çeşitli soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. 2006 Temmuz ayından itibaren gruplar halinde İsrailli genç kadınlar turist kılığı altında bölgeye gelmiş ve ‘Quin Of The Black Sea’ (Karadeniz’in Kraliçeleri) adı altında basına ve kamuoyuna kapalı çeşitli yarışmalar düzenlemişlerdi. Askeri eğitim niteliğindeki bu yarışmalara katılan İsrailli kadınlar kamuoyunda, intibak eğitimi veya rehabilitasyon amaçlı bölgede eğitim alan ‘İsrailli Kadın Askerler’ olarak değerlendirilmişti.

Söz konusu kadınların ülkemize ne için geldikleri ve gezileri boyunca ne yaptıkları kamuoyu nezdinde gizli kalırken İsrailli komandoların Bolu’da ağır kış şartlarında kar eğitimi alma taleplerine neden olumlu cevap verildiğine bir anlam verilemedi. Bolu halkının çeşitli eylemlerle İsrailli komandoları bölgelerinde görmek istemediğini ortaya koymasına rağmen, eğitim takviminin önümüzdeki günlerde belirleneceği ifade ediliyor. Kamuoyu’nun kafasında "İsrail’e kar mı yağdı? Yoksa İsrail kar yağan bir ülkeye mi saldıracak"  şeklinde sorular oluştu.

Cevap bekleyen sorular

Uzmanların verdiği bilgiye göre, Bolu 2’inci Komando Tugayı, NATO’ya bağlı olmayan bağımsız bir birliğimiz. Ve bu birliğin de çalışma alanı Güneydoğu Anadolu ile Kuzey Irak bölgesi. Kıbrıs Barış Harekâtı’nda büyük başarılar gösteren, terörle mücadelede en etkin görev yapmış olan bu birliğin eğitim taktikleri mi elde edilmeye çalışılıyor? Eğitim sonrasında elde edilen bilgi, belge ve birikimlerin yoksa NATO’ya bağlı olmayan birliğimizin karşısında birlikler oluşturulmak için Kuzey Irak’taki Türkiye karşıtı güçlere mi aktarılacak? Niçin böyle bir eğitim için özellikle Bolu seçiliyor? Niçin İsrail Lübnan’la sıcak savaşta iken, yedek askerlerini dahi silâh altına çağırıyorken 600 tane genç bayanı Bolu bölgesine tatile gönderdi? Ve o kadınların hemen ardından niçin İsrailli komandolar Bolu’da ağır kış şartları altında askeri eğitim almaya geliyorlar? Bu eğitim İran’a yönelik bir operasyonda mı kullanılacak?

milli gazete



Bu haber 332 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,920 µs