En Sıcak Konular

Akdağ: Ufak bir yol kazası yaşadık, istifa yok

5 Kasım 2009 10:03 tsi
Başbakan Erdoğan’ın “Benim ve Cumhurbaşkanı’nın aşı olacağını söylemişsin bunu düzelt” diye uyardığı Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir gün sonra Başbakan ile konutta 1 saat görüştü.

Hürriyet’e “Ufak bir yol kazası yaşadık, istifa yok” diyen Akdağ, “Başbakanımız çok doğru söyledi. insanlar aşı olup olmamakta özgür” diye konuştu.

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, “Benim ve Cumhurbaşkanı’nın aşı olacağını söylemişsin, bunu hemen düzelt” diyerek kendisini azarlayan Başbakan Tayyip Erdoğan ile olaydan ancak bir gün sonra görüşebildi. Akdağ, dün akşam Başbakanlık Resmi Konutu’nda yaklaşık bir saat görüştüğü Erdoğan’ı aşı kampanyasıyla ilgili bilgilendirdi. Akdağ, ayrılığa düştüğü sözleri konusunda yanlış anlaşıldığını Erdoğan’a aktardı. Akdağ, önceki gün yaptığı açıklamalar sonrasında ise istifa etmeyeceğini söyledi. Akdağ, dün akşam Resmi Konuta geçmek üzere Meclis’ten ayrılırken de Hürriyet’in sorusu üzerine “Ufak bir yol kazası yaşadık. Herşey normal devam ediyor” dedi. Akdağ, “Sayın Başbakan’ın ‘Ben aşı olmayacağım’ açıklaması bu kampanyayı olumsuz etkilemeyecek mi” sorusuna ise “Başbakanımız çok doğru bir söz söyledi. İnsanlar aşı olup olmamakta özgürdür, serbesttir. İsteyen olur, istemeyen olmaz” yanıtını verdi. Akdağ’ı Resmi Konuta Erdoğan’ın davet ettiği ve ikilinin bir saatlik görüşmede başbaşa yemek yedikleri bildirildi. Akdağ’ın Domuz gribi çalışmalarıyla ilgili Erdoğan’a bilgi verdiği yemeğin “gönül alma” şeklinde geçtiği ifade edildi.

Partiler de tepkili

Başbakan’ın “aşı olmam” açıklaması sonrası vatandaşın kafası daha da karıştı. Türk Tabipler Birliği (TTB) aşı konusundaki güven sorununun Başbakan’ın çıkışıyla daha da derinleştiğini ileri sürdü.

Başbakan’ın aşı konusundaki tavrı, siyasetteki tartışmayı da alevlendirdi. Muhalefet milletvekilleri dün birçok soru önergesiyle konuyu Meclis’e taşıyarak, Başbakan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a, “Vatandaş hanginize inansın?” diye sordu:

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek: Başbakan’ın açıklamasına kadar bunun bir hükümet politikası olduğunu düşünüyorduk. Başbakan’ın Sağlık Bakanı’nı paylaması, ‘Kampanyayı durdurun’ demesi gösteriyor ki, ya hükümet politikası yoktu ya da Başbakan şov yaptı. Hükümet için skandaldır. Uygar bir ülkede yapılması gereken Sağlık Bakanı’nın derhal istifa etmesidir.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin: Sağlık Bakanı, aşıya karşı çıkanlar için suç duyurusunda bulunacağını söylemişti. Şimdi Sağlık Bakanı’na soruyorum: Başbakan hakkında da suç duyurusunda bulunacak mısınız? Gazetecilerin önünde sert sözlerle sizi eleştirmesi nedeniyle istifa etmeyi düşünüyor musunuz?

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen: Günlerdir kararlı açıklamalarda bulunan bir Sağlık Bakanı karşısında onun iddialarını çürüten bir Başbakan! Vatandaş şimdi Başbakan’a mı inansın, Bakan’a mı? Hükümetin önce kendi içinde anlaşması gerekiyor. Başbakan’ı aşı olmamaya karar verdiren etken nedir? Başbakan’a bilgi veren bilimadamlarının konuşmasını bekliyoruz. Şimdi Başbakan susmalı, Bakan susmalı ve o konuşmayan bilimadamları artık konuşmalı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır: Hükümet içinde bu konuda konsensüs olmadığını, Sağlık Bakanı’nın daha Başbakan’ı bile ikna edemediğini görüyoruz. Aslında fevkalade üzücü bir manzara. Görünüyor ki Başbakan kendine olan güveni hükümete olan güvenin dışında değerlendirmek istiyor, kendine olan güveni ayrı tutuyor.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç: Herkes Dünya Sağlık Örgütü’nü dinlemeli. Nasıl dünya ülkelerinde aşılar bu örgütün direktifleri doğrultusunda yapılıyorsa, aynı şekilde buna uyarak Türkiye’de de yaptırmak lazım. Başbakan diyor ki; insanları zorlamayın. Algılaması sanki Sağlık Bakanı insanları zorluyor gibi. Ama Sağlık Bakanlığı’nın da öyle bir tavrı yok. Yanlış yapılmış bir şey yok.
 
 
 



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,699 µs