Bugün seçim olsa; işte son anket | " /> Bugün seçim olsa; işte son anket | "/>

En Sıcak Konular

Bugün seçim olsa; işte son anket

5 Kasım 2009 09:28 tsi
Bugün seçim olsa; işte son anket 
Hükümetin demokratik açılımına seçmenden sessiz destek geldi. Araştırmaya göre AK Parti oy oranını korurken muhalefet ise yerinde saydı.

Kamuoyu araştırma şirketi GENAR'ın Mustafa Şen ve İhsan Aktaş'a hazırlattığı “Türkiye Toplum ve Siyaset Araştırması'na göre, şu an bir seçim olsa halkın yüzde 37.5'i AK Parti'ye, yüzde 24.7'si CHP'ye oy vereceğini söyledi. Araştırmaya göre, MHP ise yüzde 17.5 ile 3. sırada. Araştırmaya katılanların yüzde 73.2'lik kesimi ise Türk halkı ile Kürt halkı arasında temelde bir geçimsizlik olmadığını söyledi.

TC VATANDAŞI OLMAK MUTLULUK VERİCİ

Araştırmaya katılanların yüzde 53'ü en önemli gündem maddesi olarak demokratik açılımı gösterirken, Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olmaktan mutluluk duyanların oranı yüzde 93.2' oldu. Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'daki IMF Toplantısı sırasında sokakta yaşanan protestolara kulak verilmesi söylemini ise katılımcıların yüzde 68'i olumlu buldu.

‘Anadolu Kartalı' haklı bir tepkiydi

Ankette Türkiye ile İsrail arasında krize neden olan Anadolu tatbikatının iptal edilmesinin nasıl karşılandığı da soruldu. Konya'da yapılması planlanan Anadolu Kartalı isimli askeri tatbikata İsrail'in davet edilmemesinde Türkiye'nin tavrını beğenenlerin oranı yüzde 74.3 olarak gerçekleşti. Anket sonuçlarına göre hükümetin AB ile tam üyelik müzakerelerinde izlediği politikalar da halktan destek almış görünüyor. AB'ye uyum ve üye olma çerçevesinde hükümetin uyguladığı politikaları destekleyenlerin oranı yüzde 52.7 olurken, Türkiye'nin AB'ye girmesini isteyenlerin oranı yüzde 50.4 olarak tespit edildi.

AK Parti açık ara önde

Anket sonuçlarına göre AK Parti 22 Temmuz seçimlerinde aldığı oy oranını korurken gerginlik politikası izleyen CHP ve MHP umduğunu bulamamış görünüyor. Uzmanlar bu oranların hükümete açıım konusunda desteğin işareti olarak yorumluyor.

star



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,571 µs