En Sıcak Konular

Kimse aklının ucundan geçirmesin

5 Kasım 2009 09:21 tsi
Kimse aklının ucundan geçirmesin 
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, gündemdeki konular için çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, millete komplo belgesi hazırlayanlara ise sert çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a çağrıda bulunarak "İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın sorumluları hakkında gereğini yapın" diyen Kurtulmuş, belgeye sadece imza atmış kişi değil arkasındaki iradenin de ortaya çıkarılmasını istedi.

Belge ilk ortaya çıktığında şaşırmadığını belirten Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 1960, 1971, 1980'ler ile 28 Şubat ve 27 Nisan sürecini yaşadığını belirterek şunları söyledi: "Konuştuğumuz şey hayali bir senaryo değil. Türkiye, darbeler memleketi haline getirilmiş. Belirli aralıklarla maalesef TSK içerisinde ya emir komuta ya da ordu içerisindeki bir cunta vasıtasıyla darbeler olmuş. Dolayısıyla yapmamız gereken bir belgenin niteliğini tartışmak değil, bir daha öyle bir anayasal düzen kuralım ki bu düzen içerisindeki hiçbir kimse kamunun kendisine vermediği bir hakkı kullanarak siyasete müdahale etmeyi aklının ucundan dahi geçiremesin."

Denetlenmeyen adacıklar...

"Demokrasi seçer, denetler, görevden alır. Ama denetleyemediği yerler var" diyen Kurtulmuş, "Türkiye'de bürokratik oligarşinin millete hesap vermeyen, denetlemeyen bir takım adacıkların millet denetimine açılması mecburiyeti var. Hiç istemediğimiz bir siyasi parti iktidara gelebilir. Bu siyasi partiyi iktidardan götürecek olan siyaset dışı müdahaleler değil milletin iradesidir" dedi.

Kurumlar arasında kavga var

Devletin kurumları arasında yaşanan kavgaya da dikkat çeken Kurtulmuş, "Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile Hükümet arasında, TSK ile Hükümet arasında kim kime hakim olacak kavgası var. Oysa ki bizim bölgede güçlü ve iç siyasete karışmayan bir TSK'ya, adil bir yargı sistemine ve iyi işleyen bir bürokrasiye ihtiyacımız var. Her organ bir merkeze bağlı olmak zorundadır. O merkezde millettir" diye konuştu.

Demokratik açılımda geri adım olmaz

Demokratik açılım sürecini hükümetin iyi yönetemediği ifade eden SP lideri Kurtulmuş, parlamentodaki muhalefete de eleştiriler yöneltti. CHP ve MHP'nin sürecin başından beri 'görüşmeyiz' tavrıyla kapıları kapatmasının siyasi ortamı gerdiğini kaydeden Kurtulmuş, DTP'nin dağdan dönüşleri şova dönüştürmesinin gerginliği daha da artırdığına dikkat çekti. Bu aşamadan sonra geri adım atılmaması gerektiğini vurgulayan SP Genel Başkanı Kurtulmuş şunları anlattı: Mesele kanı durdurmak "Mesele kardeş kanını durdurmaktır. Bu da iyi niyet, feraset ve kararlılık istiyor. Burada hangi çözümü bulursanız bulun memnun olmayacak kesimler olabilir. Ama mühim olan milletimizin Türkler’in büyük çoğunluğunun gururunu koruyacak, Kürtler’in de onurunu zedelemeyecek bir sonucu ortaya koyabilmektir. Ben bu sonucu Türkiye'nin bulabileceği kanaatindeyim. Biz Türkler ve Kürtler gökten zembille Türkiye'ye inmedik. Bin senedir aynı toprağın, aynı inancın ve aynı medeniyetin çocukları olarak beraberce yaşıyoruz."

Bugün 

 



Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,097 µs