'hack' darbesi | " /> 'hack' darbesi | "/>

En Sıcak Konular

Psikolojik harekata 'hack' darbesi

5 Kasım 2009 08:05 tsi
Psikolojik harekata 'hack' darbesi

TSK içindeki cunta yapılanmasını deşifre eden ihbarcı subayın son mektubunda bahsettiği internet siteleriyle ilgili bir gelişme yaşandı.

Albay Dursun Çiçek'in ıslak imzasının bulunduğu İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın orjinalini bir ihbar mektubuyla savcılara gönderen ve TSK içindeki cunta yapılanmasını deşifre eden ihbarcı subayın son mektubunda bahsettiği internet siteleriyle ilgili bir gelişme yaşandı. İhbarcı subay, medyaya da gönderdiği mektubun beraberinde 'İnternet Siteleri Andıcı" ile 'Psikolojik Harekat Sitelerinin Listesi' adlı iki de gizli belgeyi yolladı ve Genelkurmay'ın kamuoyunu yönlendirmek maksadıyla illegal bir şekilde işlettiği internet sitelerini deşifre etti.

Deşifre oldu

Psikolojik harekat kapsamında kullanılan 42 sitenin bundan birkaç ay önce deşifre olmasından sonra kapatılarak yeniden yapılandırıldığını belirten subay, bu sitelerin yeniden faaliyete geçirildiğini anlattı. Ancak ihbar mektubunda adı geçen ve Genelkurmay tarafından kurulduğu öne sürülen 35 siteden biri hariç hepsinin kapatıldığı görüldü. Mektubun basında yer almasının ardından söz konusu adreslere girmeye çalışan internet kullanıcıları sitelerin aktif olmadığını fark etti. Bu siteler arasında sadece "www.irtica.org" adresinde faaliyet gösteren site ise aktif. Ancak hacklenen site aleyhte değil lehte yayın yapıyor. Bu sitede “İrtica nedir?” ve "Türkiye’de irtica tehdidi var mı?" sorularına cevap aranıyor.

Ya kapatıldı ya yönlendirildi...

İhbar mektubunun yanında gönderilen "Psikolojik Harekat Sitelerinin Listesi" belgesinde yer alan "www. ozgurgenc.net, genclik. info, gencizbiz.net, askeriz.info, stratejik.info, tskasker.com, turkatak. gen.tr, turkuz.info ,turkler.info, turkses.net, pkkgercegi.net, pkkapo. com, apopkk.com, pkkgercegi. com, pkkgercegi.org ,armenianreality. com turkishgenocide. net, terorveguvenlik.net, terorgercegi. com, gurbetciler.info, turkuzbiz. org, bizturkler.org, greekmurderers.net,yunanli.com, pontuslu.com" gibi siteler ya kapanmış ya da farklı sitelere yönlendiriliyor. İhbar mektubunda subaylar tarafından kurulan bu sitelerde cemaatler ve tarikatlar aleyhine yayınlar yapıldığı belirtilmişti.

İnternet andıcı

Vatandaşları yönlendirmeyi amaçlayan sitelerin bizzat Genelkurmay karargahında yapıldığını açıklayan ihbarcı subay "İnternet Siteleri Andıcı"nı da gönderdi. Cuntanın internet siteleri, Bilgi Destek Şube müdürlerinin ismiyle ve kredi kartıyla satın aldığını iddia eden subay, Albay İlker Ziya Göktaş'ın bu görev için aldığı Ziraat Bankası'na ait 454.....061 noílu kredi kartını somut bir örnek olarak göstermişti. İnternet andıcı, Bilgi Destek Dairesi Başkan Vekili Albay Dursun Çiçek imzasını taşıyor. Andıcın en altında geçen sene Genelkurmay 2. Başkanı olan Org. Hasan Iğsızíın da parafı var.

‘2. ihbar mektubu bize ulaşmadı’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesiyle ilgili kendilerine ulaşan ikinci bir ihbar mektubunun olmadığını söyledi. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi çıkışında basın mensuplarının "Belgeyle ilgili ikinci ihbar mektubu savcılığa geldi mi" şeklinde soru yönelttikleri Çolakkadı, "Benim bilgim yok. Bize ulaşmış bir belge yok. Sizde varsa bana verin" dedi. "İrtica ile Mücade Eylem Planı" belgesinin orijinalini savcılığa gönderen ihbarcı, ikinci bir mektup daha göndermiş ve birçok medya kuruluşunda yer almıştı.

bugün



Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,574 µs