10 Kasım isyanı | " /> 10 Kasım isyanı | "/>

En Sıcak Konular

Bakan Çiçek'in 10 Kasım isyanı

4 Kasım 2009 22:58 tsi
Bakan Çiçek'in 10 Kasım isyanı 

Hükümetin demokratik açılımı 10 Kasım'da Meclis'te konuşulması önerisiyle ilgili yaşanan sert tartışmalar Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'ten cevap geldi. Çiçek, tartışılacak konunun polemik kurbanı olmasına karşı çıktı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Biz neyi konuşacağız o gün de 10 Kasım'a gölge düşürmüş olacak. Bu ülkenin birliğini, dirliğini, huzurunu, barışını ve kardeşliğini konuşacağız'' dedi.

Kanaltürk'ün Ana Haber bültenine katılarak soruları yanıtlayan Çiçek, ''Demokratik Açılım''ın 10 Kasım'da TBMM'de tartışılacağının ve bu konudaki polemiklerin hatırlatılması üzerine ''konunun polemiklere kurban edilemeyecek kadar önemli olduğunu'' söyledi.

Herkesin olabildiğince soğukkanlı olması, birbirinin sözüne kulak veren, birbirini anlamaya çalışan bir atmosferde bu konunun tartışılması, görüşülmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Çiçek, Meclis çalışmalarında uzun bir süredir salı gününün denetim, çarşamba ve perşembenin ise kanun tasarı ve tekliflerinin görüşüldüğü gün olduğunu belirtti.

Çiçek, şunları kaydetti:

''Biz neyi konuşacağız o gün de 10 Kasım'a gölge düşürmüş olacak. Bu ülkenin birliğini, dirliğini, huzurunu, barışını ve kardeşliğini konuşacağız. 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ilkesini benimsemiş, özümsemiş bir ülke olarak, bunu dış politikasının omurgası haline getirmiş bir ülke olarak, ülkenin barışıyla ilgili bir konuyu 10 Kasım'da konuşmakta ne var? Eğer iyi niyetle olaya bakıyorsanız. Yok niyetiniz başka türlüyse, bir maraza çıkarmaksa, bir gerginlik çıkarmaksa, işin esasını konuşmak istemiyorsanız o taktirde 10 Kasım'da böyle bir bahane bulursunuz. 11 Kasım'da başka bir bahane olur, 12 Kasım'da da başka bir bahane olur.

Öylesine bir mesele ki bu tarihi derinliği var, siyasi boyutları var, ekonomik boyutları var. Ülkenin birliğiyle bütünlüğüyle doğrudan alakalı bir konuyu konuşuyoruz. Bu sorun Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sorunudur, AK Parti'nin sorunu değil. Hepimizin sorunu. Sadece partilerin sorunu da değil, medyanın da sorunu, meslek örgütlerinin de sorunu, teker teker tüm vatandaşlarımızın sorunudur.''

-''İRTİCAYLA MÜCADELE EYLEM PLANI'' İDDİALARI-

Bakan Çiçek, ''İrticayla Mücadele Eylem Planı'' iddialarıyla ilgili bugün gelinen süreci değerlendirmesinin istenmesi üzerine, Türkiye'nin kendi demokratik standartlarını yükseltme politikası izlediğini söyledi.

Hukuk devletini tesis ederek hukukun üstünlüğüne ulaşmayı istediklerini vurgulayan Çiçek, yüksek standartta demokrasi ve hukukun üstünlüğü temin edilebilirse mesele kalmayacağını ifade etti.

Çiçek, şunları kaydetti:

''Bu konu sonunda demokrasi güçlenecek ve hukuk devleti de işleyecektir. Meseleye böyle bakmak lazım. Bunu yaparken de hukuku, hukuka göre işletmek lazım. Size göre, bana göre değil. Konu yargıya intikal ettiğine göre, benim kanaatim yargı bunu çözecektir, çözebilir. Bu yeteneği, bu kabiliyeti, bu birikimi Türk yargısının vardır. Ben bilerek söylüyorum, ama biraz sabırlı olmak lazım. Yargının işini de zorlaştırmamak lazım.''

aa

 



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,748 µs