ekarte edebilir mi? | " /> ekarte edebilir mi? | "/>

En Sıcak Konular

Fransa, Türkiye'yi ekarte edebilir mi?

4 Kasım 2009 15:30 tsi
Fransa, Türkiye'yi ekarte edebilir mi? Suriye kaynaklı yeni bir iddia: Fransa, Türkiye'nin yerine İsrail ile Suriye arasında arabulucu olmaya çalışıyor.

Suriye merkezli Cham Press haber sitesi, Fransa'nın, Suriye ile İsrail arasındaki barış görüşmelerinde Türkiye'nin yerine ya da Türkiye ile birlikte rol almaya çalıştığını duyurdu. Filistin'de yayınlanan El Manar gazetesine dayandırılan haberde İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ABD'ye gerçekleştirdiği ziyaret dönüşünde Fransa'ya gideceğini belirtildi. Haberde Netanyahu'nun Paris ziyaretinde ikili ilişkileri iyi olan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile bir araya geleceği ve Fransa'nın barış görüşmelerindeki rolünün ele alacağını kaydedildi.

Netanyahu'nun Paris ziyaretinde Sarkozy'yle Fransa ile İsrail arasındaki ikili ilişkiler, İran konusu ile Filistin ile İsrail arasındaki sorunların ele alınacağını aktarılarak, ziyarette ayrıca Türkiye'nin arabuluculuğuyla gerçekleştirilen İsrail ile Suriye arasındaki dolaylı barış görüşmelerin de görüşüleceği belirtildi. Haberde, İsrailli diplomatik kaynaklarının, "Tel Aviv yönetimi, Fransa'nın Türkiye'nin aracılığı ile gerçekleştirilen İsrail ile Suriye arasındaki dolaylı görüşmeleri katılmasını veya Türkiye'nin yerine rol olmasını uzak bir ihtimal olarak görmemekle birlikte böyle bir fikri de reddetmiyor." görüşüne yer verildi.

Aynı kaynaklar, Suriye ile İsrail arasındaki barış görüşmelerinde aracı olmak için İsrail'e bir çok tekliflerin geldiğini belirtiyor. Bu ülkeler arasında Avrupa Birliği Başkanlığını devralacak olan İspanya'nın böyle bir teklif götürdüğü; ancak Tel Aviv yönetiminin Avrupa ülkeleri arasında en çok Fransa'nın rolüne sıcak baktığını bildiriliyor. Buna ek olarak da Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile Netanyahu arasındaki yakın ilişki örnek gösteriliyor.

Cihan



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,511 µs