çirkin baskı | " /> çirkin baskı | "/>

En Sıcak Konular

Fransa'da çirkin baskı

4 Kasım 2009 15:13 tsi
Fransa'da çirkin baskı Fransa'da 2008'de yapılan yerel seçimde aday olan Baskın Oran'ın kızı Sırma Oran Martz'a, "ya soykırımı kabul et ya da adaylıktan çekil" baskısı yapıldı.

Fransa'nın Lyon kenti Villeurbanne kasabasında 2008 yerel seçimlerinde Sosyalist ve Yeşillerin meclis üyeliği için aday gösterdiği, ancak 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını tanımadığı için adaylıktan çekilmeye zorlanan Sırma Oran Martz'ın açtığı dava Lyon mahkemesinde görüldü.     

AYRIMCILIK DAVASI AÇTI

Tarafların görüşlerini dinleyen mahkeme, kararını 5 Ocak 2010 tarihinde verecek. Sırma Oran Martz, Ermeni iddialarını kabul etmediği için adaylığının engellenmesini sağlayan Villeurbanne'ın Sosyalist Belediye Başkanı Jean Paul Bret hakkında “ayırımcılık” suçlamasıyla dava açmıştı.

Oran Martz, “Tek isteğim Fransız adaletinin bana yapılan siyasi ayrımcılığı tanıması. Nasıl Hrant Dink, bir Türk vatandaşı olarak Türkiye'de hep birlikte yaşamayı savunduysa ben de Fransız vatandaşı olarak birliktelik içinde Fransa'da yaşamak istiyorum” dedi.

Oran Martz, “Fransa'daki demokrat Ermeniler, Taşnak Partisi'ne üye Ermenilerin, tüm Ermenileri temsil etmediğini artık anlamalı” diye konuştu.

2008 yılında düzenlenen yerel seçimlerden önce kendisine yapılan uygulamayı Fransız Ayırımcılık ve Eşitsizlikle Mücadele Kuruluşuna (HALDE) başvurarak protesto eden Martz, “Türk kökenlilere yaşama, düşünme, bir yerlere gelme hakkı tanınmıyor. Bizden uyum sağlamamızı isterken, bizleri uyumsuzluğa itiyorlar” diyerek tepkisini dile getirmişti.

RACORT ve COJEP adlı Türk göçmen dernekleri, ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, Oran Martz'a Ermeni iddialarını tanıması şartı getiren Bret'in, “ayırımcılık yaptığını” belirterek, siyasetçiyi sert biçimde kınamıştı.



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,410 µs