En Sıcak Konular

İsrail elçisi Levy'e yumurta

4 Kasım 2009 14:27 tsi
İsrail elçisi Levy'e yumurta İsrail'in Ankara Büyükelçisi Levy, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) rektörlüğünü ziyareti sirasında bir grup öğrenci tarafından proteto edildi. Yumurta atan öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Levy, ziyareti gerçekleştirmeden ün

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy, Trabzon'un çok önemli potansiyellere sahip olduğunu, ülkesinden bölgeye gelen turistler açısından artan bir ilgi olduğunu söyledi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüşen Levy, yaptığı konuşmada, bölgeyi ilk kez ziyaret ettiğini belirterek, "Trabzon çok önemli potansiyellere sahip. İsrail halkının bölgeye çok büyük bir ilgisi bulunuyor. Ülkemizden buraya gelen turistler açısından artan bir ilgi var. Geçen yıl doğrudan uçuşlar yapıldı. Trabzon'a bu ilginin artacağı yönünde inancımız sonsuz" dedi.
Kentin tarihi önemi olduğunu, ayrıca sanat ve kültür açısından da çok önemli bir yere sahip bulunduğunu ifade eden Levy, ilde çok önemli sanatsal ve kültürel festivaller yapıldığını, bu festivallere kendilerinin de katıldığını, bundan sonra da katılmaya devam edeceklerini vurguladı.
Levy, bir basın mensubunun, "Dün Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile yaptığı görüşmeyi nasıl değerlendirdiği" yönündeki sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Rize Belediye Başkanı ile bir görüşmem oldu. Kendisiyle İsraillilerin bu bölgeye olan ziyaretleriyle ilgili görüştük. Tabii bir şekilde hayal kırıklığına uğradım. Çünkü buraya gelen İsrailli turistlerin Rize'nin merkezini değil de çevreyi ziyaret ettiği yönünde bilgilendirmede bulundu. Ben bu şekilde turizmin cesaretlendirileceğine inanmıyorum. Ama İsrailli turistler bölgeye gelmeye devam edecektir."
Vali Kızılcık da bölgeye İsrailli turistlerin yoğun ilgisinin olduğunu ifade ederek, "İsrail'den bölgemize turizm akını var. Bu önümüzdeki günlerde devam edecektir" dedi.

Vali Kızılcık, konuşmaların ardından Büyükelçi Levy'e plaket takdim etti.

"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM"

İsrail’in Türkiye Büyükelçisi Gaby Levy, dün Rize Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı’nın dün kendisine karşı sergilediği tavır nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Büyükelçi Levy bu sabah Trabzon Valisi Recep Kızılcık’ı ziyaret etti. Vali Kızılcık, ziyaretin bölgeye olan yoğun İsrailli turist akınını ve ikili ilişkileri artıracağını umduğunu belirtti. Bölgeye ilk ziyareti olduğunu kaydeden Gaby Levy de, “Vatandaşlarımın Trabzon ve bölgeye artan bir ilgisi var. Geçen yıldan bu yana direkt uçuşlar gerçekleşiyor. Trabzon’a ilginin artacağı yönünde inancımız sonsuz. Kentin ileriye dönük plan ve programlarından etkilendim” diye konuştu.

Rize’de Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın kendisine karşı sergilediği tavırla ilgili bir soruyu yanıtlayan Büyükelçi Levy, bu konuda şunları söyledi:

“Rize Belediye Başkanı ile bir görüşmem oldu. Kendisi ile İsraillilerin bölgeye ilgisi konusunda konuştuk. Ama başkanın tavrından dolayı hayal kırıklığına uğradım. İsrailli turistlerin doğaya zarar verdiği yönünde şüphesi olduğunu söyledi. Kent merkezine uğramadıklarını belirtti. Turizmin bu şekilde cesaretleneceğine inanmıyorum. Olay fikirlerin değiş tokuşudur. İsrailli turistlerin buraya gelmeye devam edeceğine inanıyorum.”

Trabzon Valisi Recep Kızılcık Büyükelçi Gaby Levy’ye Trabzon işi gümüş telkariden yapılmış bir plaket hediye etti. Büyükelçi Levy’nin Trabzon ziyaretinden ay yıldız motifli kravat iğnesi takması dikkat çekti.

Hürriyet



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,090 µs