'andıç' pişmanlığı | " /> 'andıç' pişmanlığı | "/>

En Sıcak Konular

Özkök'ün 'andıç' pişmanlığı

4 Kasım 2009 13:51 tsi
Özkök'ün 'andıç' pişmanlığı Ertuğrul Özkök, 'andıç' belgesi nedeniyle duyduğu pişmanlığı anlattı, TSK'ya güvenini yitirdiğini söyledi. Özkök, Ercan Saatçi olayından 'ıslak imzalı' belgeye, Fehmi Koru'yla ilişkilerine dair pek çok soruyu cevapladı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök uzun bir aradan sonra canlı yayına katıldı.

Özkök, 24’te Günün Manşeti programına konuk oldu. Seda Selek’in sunduğu programda Ertuğrul Özkök, 24 Genel Yayın Yönetmeni Akif Beki ile birlikte gündemdeki konuları değerlendirdi. Ercan Saatçi haberlerinden, Cunta haberlerine, Hürriyet Gazetesi’nin yönetiminden, Hürriyet’in attığı manşetlere, Yazarlara müdahaleden, Fehmi Koru’nun hakkında yazdığı yazılara kadar birçok konuda soruları yanıtlayan Özkök, Genel Yayın Yönetmenliği görevini bırakmak istediğini söyledi. Özkök, “Fehmi Koru’nun bu konuda yazdıklarının altını imzalamayı bile düşünürüm, ancak ters tepki yapar daha uzun kalırım diye korkuyorum. Çok zor bir görev” dedi.

ÖZKÖK’ÜN PİŞMANLIĞI

Ertuğrul Özkök ve Akif Beki 24’te Günün Manşeti’ne konuk oldu.  İkinci ihbar mektubunun konuşulduğu bölümde Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, 28 Şubat döneminde sahte bir belgeyle PKK yandaşı oldukları iddia edilen Mehmet Ali Birand ve Cengiz Çandar’a yönelik ‘andıç’ belgesini yayınlamaktan duyduğu pişmanlığı dile getirdi. Özkök, 28 Şubat döneminde yanıltıldıklarını itiraf ederek, ‘TSK’yı mükemmeliyet merkezi olarak görüyordum ama o belgeden sonra sarsıldım. Hayal kırıklığına uğradım’ dedi.

İkinci ihbar mektubunun içeriğinin rahatsız edici olduğunu söyleyen Özkök, ‘ıslak imzalı’ belgeye dair mektubun inandırıcı olduğunu ancak ikinci mektubun güvenilir olmadığını belirtti. inandırıcılı

BELGE ORDU İÇİNDE YAZILMIŞ OLABİLİR

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni, “Belgenin ordu içinde yazılmış olabileceği kanaati içindeyim. Ama benim söylemem bir şey ifade etmiyor. Andıcı yapanlar bunu da yaparlar.” ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET’TE NEFRET EDİLEN ADAM

Bu tür belgelerin yayınlanmadan önce ciddiyetle araştırılması gerektiğini vurgulayan Özkök, Hürriyet Yazı İşleri’nde en çok nefret edilen ismi de açıkladı. Özkök, Necdet Doğan’dan nefret ediyoruz günde 4 manşet öldürüyor. Yazı işlerinde denetim mekanizması çok iyi ama yine de hata yapabiliyoruz.” Özkök, ‘nefret’ sözünün şakayla söylendiğini de belirtti.

Özkök, iki mektubun da aynı elden çıkmamış olabileceğini ve ikincinin birincinin ciddiyetini düşürdüğüne dikkat çekti. Özkök, yargıyı rahat bırakmak gerektiğinin de altını çizdi.

ASKER BENDEN HAZZETMİYOR

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni, askerlerin kendisinden pek hazzetmediğini vurgulayarak kendisi hakkında yapılan fişlemelerde ‘paragöz, Tayyipçi’ gibi ifadelerin yer aldığını da hatırlattı.

Özkök, ailesinin politik geçmişini anlatarak DP kökenli bir aileden geldiğini darbelere karşı olduğunu ancak 12 Eylül’ün hayatını kurtardığı için arkasında durduğunu belitti. Özkök, hiçbir askeri darbenin haklı gerekçesi olmayacağını da söyledi.

Danıştay saldırısına ilişkin bir yazısının hatırlatılması üzerine de ‘Türkiye’nin 11 Eylül’ü olarak nitelendirdiği Danıştay saldırısına ilişkin düşüncelerinin arkasında olduğunu söyledi.

Ergenekon’da zihniyet yargılaması yapılmaması gerektiğini söyleyen Ertuğrul Özkök, somut suçların yargılanması gerektiğini belirtti.

ERCAN SAATÇİ GÖREVDEN ALINMADI

Bugün Habertürk gazetesinde yer alan Ercan Saatçi’nin Galatasaray yöneticisini tehdit ettiği yönündeki iddiaya yönelik, Saatçi’nin böyle bir konuşma yapmadığını ve konuyu mahkemeye taşıyacağını belirtti.

Bugün bazı internet sitelerinde Ercan Saatçi’nin Hürriyet’teki görevinden alındığı yönündeki haberleri de yalanlayan Özkök, ‘Ben böyle bir karar almadım’ dedi.

DESTEKLENENLER VE DESTEKLENMEYENLER

Hürriyet’in Türkiye’deki değişime ayak uydurduğunu söyleyen Özkök, AB’ye uyum, idamın kaldırılması, Kıbrıs politikaları konusunda hükümetin desteklendiğini belirtti.

Özkök, başörtüsünün üniversiteye girmesinde sorun olmadığını ancak lise ve devlet dairelerine girmemesi gerektiğini belirterek, imamhatiplerin de genişletilmiş okullar olması gerektiğiğini savundu.

Ertuğrul Özkök, Hürriyet’i yönetmenin Türkiye’yi yönetmekten zor olduğunu da sohbet sırasında söyledi. Özkök, 4 yıl önce genel yayın yönetmenliğinden ayrılmak istediğin Aydın Doğan’a söylediğini belirtti.

KORU’YLA SORUN YOK

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni, Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru’yla herhangi bir sorunu olmadığını da belirtti. Özkök, “Fehmi Koru’nun bu konuda yazdıklarının altını imzalamayı bile düşünürüm, ancak ters tepki yapar daha uzun kalırım diye korkuyorum. Çok zor bir görev” dedi.

Haber7

 



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,276 µs