En Sıcak Konular

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne haciz

4 Kasım 2009 13:43 tsi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, büyükşehir belediyesinin borçlanma limitinin sıfırlanması nedeniyle borçlarını ödeyemez hale geldiğini, bu nedenle de haciz kıskacı içine girdiğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (AESOB) bağlı oda başkanları ile AESOB toplantı salonunda bir araya gelerek belediyenin borçları, kısa, orta ve uzun vadede yapacakları hakkında bilgi verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kadrolu ve kadrosuz toplam 4 bin 516 kişinin çalıştığını bildiren Akaydın, ''Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcu 1 milyon 211 milyon 678 bin 836 TL'dir. Bu borçlar içinde Antalya Su Atıksu İdaresinin (ASAT) de borcu var. Ancak ASAT borcunu 200 milyon eksik bildirmiş. Bu borca 200 milyon TL daha eklemek lazım. Belediyenin borçlanma limiti sıfırdır. Para da yok. Belediyenin işlerinin yürümesi, esnafa, müteahhitlere, işçilere borçların ödenmesi için bir şeyler satılması gerekiyor'' diye konuştu.

''Belediyeyi yüz akıyla yönetebilmemiz için bir şeyler satmamız gerekir'' diyen Akaydın, satılacak yerler arasında yeni belediye hizmet binası, hal ve eski otogarın bulunduğunu söyledi. En kolay satılacak yerin hal olduğuna işaret eden Belediye Başkanı, önceliğinin esnafın hali alması olduğunu vurguladı.

Akaydın, ''Eğer bunları satamazsak hacizlerle burası yok pahasına elden gider. O zaman bunun sorumluluğunu kim alacak. Belediyeye haciz davaları açılmaya başlandı. Şimdilik bu sorunu atlatıyoruz ama bir an önce gereken yapılmalıdır''dedi.

Türkiye'nin kurtuluşunun doğal gaz, petrolde değil, güneş enerjisinde olduğunu belirten Akaydın, Antalya'nın güneşten sadece gün ısı vasıtasıyla yararlandığını, güneşten elektrik enerjisi üretilebileceğini, güneş enerjisi ile çalışan örnek ekoev'i kısa süre içerisinde kuracaklarını anlattı.

-TÜRKAN SAYLAN'IN HEYKELİ DİKİLECEK-

Akaydın, büyükşehir belediyesinin kısa, orta ve uzun vadede yapmayı planladığı işler hakkında da şu bilgileri verdi:

''Atatürk parkına Türkan Saylan heykeli dikilecek. Bir ay içinde bu heykel yerine konulacak.

Antalya'nın kanalizasyonunun üçte biri tamamlandı. 2011 yılına kadar yüzde 100'ü tamamlanacak. Yeni bir şehir mezarlığı gerekiyor. Bunu Fatih mahallesi çevresinde yapmayı planlıyoruz. Turizmle daha yakın iş birliği içinde olmak için turizm Ar-Ge merkezi kuracağız. Ayrıca Türkiye'de ilk kez İsmail Cem Televizyon Ödülleri Yarışması düzenleyeceğiz. Düden şelalesi ile ilgili bir proje hazırlıyoruz. Bu proje Antalya'yı dünyanın en önemli şehirleri arasına sokar. Antalya'ya 30 bin kişilik bir stadyuma ihtiyaç var. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü en uygun yerin Kepez olduğunu söylüyor. Haklıdır. Hakan Tütüncü bunu yapmak isterse yardımcı oluruz. Eğer yapamazsa Pınarlı bölgesinde güneş enerjisi ile çalışacak 30 bin kişilik modern stadyum yapacağız. Ayrıca bisiklet ve yürüyüş yolları yapılacak. Kentin merkezlerine bisiklet otoparkları da yapılması planlanıyor.''

Akaydın, kısa vadede ise ulaşım ve afet master planı, güneş enerjisi ile ilgili çalışmalar, Kaleiçi alan yönetimi uygulaması, kreş ve gündüz bakım evi, ileri arıtma tesisi yapılacağını bildirdi.

-SUYA EN AZ YÜZDE 10 ZAM-

Antalya'nın Türkiye'nin en ucuz su kullanan illerinden biri olduğunu da dile getiren Akaydın, ''Türkiye'de suyun tonunun 3 TL'ye satılması gerekiyor. Antalya suyun büyük bölümünü yer altı su kaynaklarından enerji ile alıyor. Biz suyun tonunu 1.43 TL'ye çıkardık diye ortalık ayağa kalktı. Şu anda ilk etapta suya en az yüzde 10 zam yapılması gerekiyor'' diye konuştu.

aa



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,297 µs