En Sıcak Konular

Gedikli: Çarşaf açılımcıları bu açılımda nerede?

4 Kasım 2009 12:41 tsi
Muhalefetin, hükümetin açılım girişimlerinin karşısında yer almalarını eleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli, "Çarşaf açılımı yapanlar demokratik açılım için karşı tarafta yer aldılar" açıklamasında bulundu.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, maaşlara yapılan zam ve açıklanan enflasyon rakamları için,  "Enflasyona vatandaşı ezdirmedik" dedi.

AK Parti öncesi dönemdeki hükümetlerin yaptığı zamlara değinen Gedikli, "Yaptıkları  %50-60 zamma paralel %70’lik bir enflasyon ile verilen fazlasıyla eriyordu" açıklamasında bulundu.

Emeklilerin 1.5 şeklinde yansıyan zamma tepkili olmalarına karşılık,"Özellikle emeklilerle ilgili, Sayın Başbakanımız ile sürdürülen çalışmalar söz konusudur" mesajını verdi. Katsayı artışları sonucunda ortaya çıkan 1.5’lik zam artışının dengeler ve fiyat ayarları ile belirlendiğini söyledi.

Gedikli, geçim sıkıntısı çekenleri görmezden gelmediklerine dikkat çekerek, halkın nabzını sürekli yoklayan bir İktidar olarak çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Bütçe ve zamlara yönelik, devletin açıklanan resmi rakamlarının dışında gerçek dışı sonuçlarında yansıtıldığına dikkati çeken Gedikli, "Enflasyonsuz döneme alışmak zaman alabilir, şimdi kaliteli ve daha verimli bir hayat başlıyor’’ dedi.

Gedikli,  halkı soyma aracı olarak açıkladığı enflasyonun artık geçmiş dönemlerin hatırası olarak kalacağının altını çizdi. ‘’%50 zam verip,% 70 enflasyonla geri almadık. Vatandaşı enflasyona ezdirmedik. Harcayan için de üreten için de daha kaliteli ve verimli bir dönem başladı" şeklinde konuştu.

Gedikli ayrıca gelirlerin erimeyeceği, ihracatın artacağı ve vatandaşın düze çıkacağı gelişmelerin yaşanacağını da öne sürdü.

Çek mağdurları kadar alacaklıyı da düşünmek gerekir!

Kredi kartı ve çek, senet borçları yüzünden, yaklaşık 1700 kişinin hapis yattığını ve tam bir milyon 250 bin kişinin de mahkemelerde davalarının sürdüğüne dikkati çeken Bülent Gedikli, hapis cezasının kaldırılması ile tekrarlanabilecek suçların söz konusu olduğunu söyledi.

Genel Hukuk işleyişi ile tüm yaklaşımların gözden geçirildiğini belirten Gedikli, çek mağdurları kadar alacaklıları da düşünmek gerektiğini ifade ederek, bu anlamda ikinci bir şansın verilebileceğini dile getirdi.

Sıfır ile sıfırın toplamı = DP ve Anavatan  bütünleşmesi!

Bülent Gedikli; İki batmış geminin birleşmesi şeklinde değerlendirdiği DP ve Anavatan Partisi bütünleşmesi için, "Sıfır ile sıfırın toplamı" açıklamasında bulundu.

İki partiye de eleştiriler yönelten Gedikli "Zamanında birbirlerini yolsuzluk ve hırsızlıkla suçlayanlar bütünleşmiştir" derken hafızasının kuvvetli olduğunu söylediği milletin seçimlerde tüm bunları görmezden gelemeyeceğini vurguladı.

Çarşaf açılımı yapanlar, demokratik açılımın karşısında

Muhalefetin, hükümetin açılım girişimlerinin karşısında yer almalarını eleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli, "Çarşaf açılımı yapanlar demokratik açılım için karşı tarafta yer aldılar" açıklamasında bulundu.

10 kasım’da, Meclis'te görüşülecek demokratik açılım için, Atatürk’ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözlerinin referans gösterilmesini eleştirenlere de tepki gösteren Gedikli, "Atatürk’ü anma gününde, dünyanın her tarafında çatışmaların yaşanmasına karşılık anlamlı bir gelişme olması beklentisindeyiz" dedi.

Gedikli, Türkiye için bölünme değil, birlik ve barış içinde yol almayı hedefledikleri mesajını verdi.

Demokratik Açılımın sadece Kürtlere yönelik olmadığının altını çizerek, Aleviler dahil tüm sıkıntı ve sorunları uzlaşarak çözmeye yönelik olduğunu ifade eden Bülent Gedikli, "demokratik açılım Meclis ve milletimiz ile yapılanacaktır’’ diye konuştu. 

Küresel kriz, bizden önceki dönemleri affetmezdi

"Artık, tüm meselelerimiz küreselleşti" diyen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli, dış talimatlara göre yol alındığı şeklinde eleştirileri haksızlık olarak değerlendirdi.

"Küresel kriz bizden önceki dönemleri affetmezdi" diyen Gedikli, son krizin 2002 yılı öncesine denk gelmiş olsaydı Türkiye ekonomisinin ne denli zor bir durumda kalabileceğini de özetledi.

Gedikli, hükümet uygulamaları ve alınan tedbirler neticesinde iyi sonuçlar alındığını ve ekonominin en az zararla krizi atlattığını savundu.

tv8



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,697 µs