En Sıcak Konular

Em. Tuğ. Tanrıverdi: İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi değişmeli

4 Kasım 2009 12:01 tsi
Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkanı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Türk Silahlı Kuvvetlerini hukuk çizgisine çekmesi gerektiğini söyledi.

Darbeler döneminin geçtiğinin gösterilmesi için Silahlı Kuvvetlerin Demokratikleşmesi meselesinin yapılacak ilk Şura'ya getirilmesi gerektiğini belirten Tanrıverdi, olayların örtbas edilmemesi gerektiğini istedi.


Kasım sonu ve ya Aralık başında yapılacak olan Şura'da Silahlı Kuvvetleri siyasetle ilgilenmek zorunda bırakan, darbe ve müdahalelere sevk eden nedenlerin masaya yatırılması gerektiğini vurgulayan ASDER Başkanı yaptığı basın açıklamasında şunlara değindi:

"Genelkurmay Başkanı dahil beş Orgeneralin Milli Güvenlik Kuruluna üye olması, Silahlı Kuvvetlerimizin üst Komuta Kademesini ve Karargahlarını iç ve dış siyaset ile aktif olarak ilgilenmek mecburiyetinde bırakmaktadır. Olumsuzluklara sebep olan bu durumun düzeltilmesi için MGK 'nın oluşumu ve görevleri ile ilgili yasal mevzuat yeniden düzenlenmeli. Silahlı Kuvvetler personeli, savaş hukukuna göre yetiştirildiğinden, iç güvenlik görevlerinde kullanılması, kendi vatandaşlarına karşı hukuk dışı uygulamalara sebep oluyor. Kuruluş amacı Askerî disiplinin temini olan Askerî Mahkemelerde, askerî sistem içinde, hakim güvencesi zedelendiğinden, yargı birliği sağlanacak şekilde, ama askerî disiplinin zedelenmesini önleyecek tedbirler alınarak, Askerî Yargı Sistemi yeniden düzenlenmeli." TSK'nın İç Hizmet Kanunun 35 inci maddesinin TSK'nin, idareye re 'sen el koymasına yasal dayanak yapılamayacak şekilde değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Tanrıverdi, "Kuvvet Komutanlıkları kuruluşunda bulunan askerî okullar Milli Savunma Bakanlığına bağlanmalı; askere alma işlemi ve sorumluluğu, yükümlülerde olduğu gibi profesyonel personelde Bakanlığa bırakılmalı." ifadelerini kullandı.

zaman



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,628 µs