ifade verecek | " /> ifade verecek | "/>

En Sıcak Konular

Aydın Doğan ifade verecek

4 Kasım 2009 11:09 tsi
Aydın Doğan ifade verecek Tabela şirketler üzerinden yüksek fiyatla kâğıt ithalatı yaparak küçük yatırımcıları zarara uğrattığı iddia edilen Doğan ve kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in de aralarında bulunduğu 4 kişi ifade için adliyeye çağırıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefetten haklarında soruşturma açılan, aralarında Aydın Doğan ve kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in de bulunduğu 4 kişiyi ifade için adliyeye çağırdı. Vergi cenneti ülkelerde kurulan tabela şirketler üzerinden yüksek fiyatla kağıt ithalatı yaparak küçük yatırımcıları zarara uğrattığı iddia edilen Aydın Doğan ve kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner ile şirketin iki yöneticisi hakkında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadi Yoldaş, Aydın Doğan ve kızı ile birlikte diğer şüpheliler İmre Barmanbek ve Ali Rıza Temuroğlu'na ifade vermek üzere adliyeye gelmeleri için tebligat gönderdi. Tebligatın şüphelilere ulaştığı ve avukatların savunma için süre talep ettikleri belirtildi.

KARAR GEÇEN AY ALINMIŞTI

SPK'nın suç duyurusunda bulunulması kararıyla ilgili sitesine koyduğu bültende, Hürriyet ve Milliyet'in ihtiyacı olan gazete kağıdı ve baskı malzemelerinin üreticisatıcı firmalar yerine, gazete kâğıdı ve baskı malzemesi tedarik işlemlerine fiili olarak herhangi bir katkısı bulunmayan ve Doğan Ailesine ait Sortal Trading Company Limited ve Shawcliff Trading Limited unvanlı şirketler üzerinden üretici- satıcı birim fiyatlarından daha yüksek bedellerle ithal edildiği kaydedilmişti.

Yabancı payının azaltılması için 3 aylık süre başladı

DOĞAN Yayın Holding, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) şirket bünyesindeki yabancı kuruluşlarla ilgili ortaklık payı konusunda 13 Ekim'de aldığı kararının kendilerine tebliğ edildiğini ve yasal yollara başvuracağını bildirdi. Böylece Doğan'ın yabancı payını yüzde 25'e azaltması için tanınan 3 aylık yasal süre başlamış oldu.

Doğan'dan yeniden yapılandırma açıklaması

DOĞAN Yayın Holding, şirketin yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak, medyada yer aldığı şekli ile işleme konu olacak varlıkların gruplandırılması veya bir öncelik sıralamasına tabi tutulması yönünde alınmış karar bulunmadığını bildirdi. Şirket, konunun, yeniden yapılandırma sürecinde devam eden çalışmalarla şekilleneceğini duyurdu. ,

POAŞ: EPDK'dan resmi tebligat gelmedi

PETROL Ofisi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından şirket hakkında soruşturma yapılmasına ve şirketin savunmasının alınmasına ilişkin, kendilerine resmi olarak tebliğ edilmiş herhangi bir karar bulunmadığını duyurdu. Petrol Ofisi'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, 11 Haziran 2009 tarihinde Türkiye genelinde tüm akaryakıt dağıtım şirketlerinin terminallerinde yapılan denetim uygulamaları çerçevesinde; 28 Ekim'de basında, şirketlerinin İskenderun Terminal Müdürlüğü'nde yapılan denetimin sonuçları ile ilgili olarak EPDK tarafından soruşturma yapılmasına ve şirketlerinin savunmasının alınmasına karar verildiğine ilişkin haberlerin yer aldığı hatırlatıldı. Açıklamada ''Bu konuyla ilgili olarak EPDK'dan şu ana kadar şirketimize resmi olarak tebliğ edilmiş herhangi bir karar bulunmamaktadır" denildi.

sabah



Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,197 µs