karıştı! | " /> karıştı! | "/>

En Sıcak Konular

İran karıştı!

4 Kasım 2009 10:02 tsi
İran karıştı! Musevi yanlıları polisle çatışıyor...

İran'da ABD Büyükelçiliği baskınının 30. yıldönümü nedeniyle çeşitli gösteriler düzenlendi. Ahmedinejad taraftarlarının düzenlediği gösteriye binlerce kişi katıldı. Muhalefet de ayrı bir gösteri düzenleyince olaylar çıktı. Olaylarda polis muhalif liderlerden Mehdi Kerrubi'yi dövdü.

TAHRAN SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

İran'da Amerikan Büyükelçiliği baskınının 30. yıldönümü yıldönümü nedeniyle çeşitli gösteriler düzenlendi. İran'daki rejim gösteriyle ABD yönetimine gözdağı verdi. Göstericiler ABD bayrakları yaktı, ABD karşıtı pankartlar taşıdı.

MUHALİF LİDERE DAYAK

İran'ın başkenti Tahran'da hükümet karşıtı protestocuların gösterilerine katılan muhalif liderlerinden Mehdi Kerrubi'nin de güvenlik güçleri tarafından dövüldüğü iddia edildi.

Reformcuların internet sitesi, Kerrubi'yi güvenlik güçlerinin elinden korumalarının kurtardığını duyurdu. Bu arada polisin göstericilerin üzerine ateş açtığı iddiası bağımsız kaynaklarca doğrulanmazken, polisin havaya ateş açtığı belirtiliyor.

Reformcuların internet sitesi Mowjcamp, daha önce İran'ın başkenti Tahran'da muhalefet lideri Mir Hüseyin Musevi yanlılarına polisin ateş açtığını öne sürmüştü. Sitede, polisin Haft-e Tir meydanında göstericilere ateş açtığı, bazı kişilerin yaralandığı ifade edilmişti.

Resmi haber ajansı İRNA'nın haberinde ise, polisin göstericileri dağıtmak için havaya ateş açmasının yanı sıra göz yaşartıcı gaz da kullandığı belirtildi. Olaylarda yaralanan ya da gözaltına alınan kişiler olup olmadığı hakkında bağımsız kaynaklardan bilgi edinilemezken, devlet televizyonu Press TV, yaralanan olmadığını kaydetti.

Öte yandan Tahran'da muhaliflerin düzenlediği yürüyüşün boyutu da bilinmiyor. Haft-e Tir meydanında toplanan yüzlerce kişiden bazılarının Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ı kastederek "Diktatöre ölüm" sloganı attığı, sessizce yürüyen kalabalığın zafer işareti yaptığı gözlendi.

Görgü tanıkları, yaklaşık 2 bin öğrencinin Tahran Üniversitesinde güvenlik güçleriyle karşı karşıya geldiğini bildirirken, üniversitede çatışma çıktığı yönünde herhangi bir haber gelmedi.



Bu haber 807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,534 µs