dönüm noktası | " /> dönüm noktası | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon davasında dönüm noktası

4 Kasım 2009 09:25 tsi
Ergenekon davasında dönüm noktası 
İkinci Ergenekon davasının 13 duruşması dün Silivri'deki mahkeme salonunda yapıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmada savcılar, İbrahim Şahin'in kurduğu ve Ermeni cemaati liderlerine suikast yapacağı iddia edilen S-1, S-2 listelerinde adı geçen Özel Harekatçı polisler ve muvazzaf askerler hakkındaki iddiaları okudu.

Eruygur ve Tolon'un görevde bulunduğu 2003-2005 yıllarında yapıldığı iddia edilen 'Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz, Eldiven' isimli darbe planları, Jandarma Genel Komutanlığı içinde oluşturulduğu iddia edilen Cumhuriyetçi Çalışma Grubu ve darbe için kaos oluşturmak amacıyla yapıldığı iddia edilen Cumhuriyet mitingleri anlatıldı. İddianamenin sonuç ve talep kısmında, Ergenekon örgütünün TBMM'yi ve hükümeti ortadan kaldırmayı ya da görevini yapamaz hale getirmeyi amaçladığı, bu hedefine ulaşmak için gerekli güce sahip olduğu kaydedildi.

Talepler kısmında söz alan sanık emekli Albay Hasan Atilla Uğur ise kendisine ait olduğu ileri sürülen ses kaydıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Uğur, "Bu kasetteki konuşmalar bana ait değil. Ben böyle bir şeyi kesinlikle söylemedim." diye konuştu. Uğur, kasetin montaj olabileceğini ileri sürdü. Taleplerin alınmasının ardından mahkeme ara kararları açıklandı. Buna göre, öncelikle 2. ve 3. iddianamelerdeki tutuklu sanıkların sorguları yapılacak. Yarınki duruşmada sanık kürsüsüne ilk olarak emekli Albay Hasan Atilla Uğur gelecek.

Tutuklu sanıklardan Albay Mustafa Koç'un avukatının talebi doğrultusunda eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün tanık sıfatıyla dinlenmesi konusunun savunmalar alındıktan sonra değerlendirilmesine karar verildi. Tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün hastanede uzun süreli sorgu ve savunmasının alınmasının sağlık yönünden elverişli olup olmadığı hastaneden sorulacak. Ayrıca bu yerde online bağlantı için teknik donanımın sağlanıp sağlanamayacağının bildirilmesi istenecek. Olumlu yanıt alınması halinde Ersöz'ün savunması sinevizyon sistemiyle görüntülü olarak hastaneden alınacak.

KANADOĞLU SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Mahkemenin kararı üzerine, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ile ilgili ne gibi bir işlem yapıldığına ilişkin yazı da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan mahkemeye gönderildi. Yazıda, "Şahıs hakkındaki gizli soruşturma halen devam etmektedir.'' denildi. Sanık Yarbay Mustafa Dönmez'in Silivri'deki cezaevine nakledilmesine ilişkin talebi ise Hasdal Askeri Ceza ve Tutukevi Komutanlığı'na bildirilecek.

zaman



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,446 µs