İkinci ihbar mektubu | " /> İkinci ihbar mektubu | "/>

En Sıcak Konular

İkinci ihbar mektubu

4 Kasım 2009 08:16 tsi
İkinci ihbar mektubu 'Eylem Planı'nın orijinalini Ergenekon savcılarına gönderen ve Genel-kurmay'daki cuntacı ekibi ifşa eden meçhul subay, ikinci ihbar mektubuyla yine gündeme oturdu.

Kara propagandaya devam ediyorlar

Cunta ekibinin kara propaganda faaliyetlerine devam ettiğini belirten subay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve basın kuruluşlarına gönderdiği e-postanın eklerinde yeni delillere yer verdi.

TSK'nın arkasına saklanarak demokrasiye kastedenleri deşifre etmeyi amaçladığını vurgulayan subay, mektupta önemli açıklamalarda bulunuyor. Cunta ekibinin 'millete ve hükümete komplo' belgesi ve mektubun içeriği üzerinde güvensizlik oluşturmak amacıyla çalışma başlattığına dikkat çekiyor. Planın Albay Çiçek'e üstleri tarafından hazırlattırıldığının altını çizen subay, orijinal belgeyi göndermesinin ardından cuntacı ekibin 'imza makinesi', 'belgenin gönderilme zamanlaması', 'ıslak imzayı doğrulayan adlî tıp uzmanlarının yıpratılması' gibi konuları gündemde tutarak kara propaganda faaliyetlerini yürüttüğünü vurguluyor.

Subay, ikinci mektupla birlikte Kaos Planı'nı kaleme alan aynı ekibin internet siteleriyle ilgili hazırladığı andıç belgesini de yargıya ulaştırdı. İnternet üzerinden kamuoyunun yönlendirilmesi için yapılan çalışmaların yer aldığı yeni belgede, söz konusu andıcın Genelkurmay Başkanı Başbuğ'a, Hasan Iğsız tarafından arz edildiği ileri sürülüyor.

Subay, cuntacı ekibin kendileri adına gelişen olumsuz süreci tersine döndürmek için planladıkları faaliyetleri şöyle sıraladı:

Mektuptaki belge ile ilgili olarak yazıcı, kalem, mürekkep vb. tali unsurları ön plana çıkararak belgenin içeriğinden çok şekli unsurlarının kamuoyunda tartışılmasını sağlamak.

Belgenin gerçekliğini ortaya koyan kişi ve kurumları ile belgeyi yayınlayarak savunan gazete ve gazetecileri yıpratmak.

Belgenin orijinalinin askerî savcılık aracılığıyla elde edilerek, Jandarma Kriminal'e göndermek suretiyle gerçek olmadığına dair rapor çıkarttırmak.

İmza makinesi gibi argümanlara sarılarak kamuoyunda belgenin gerçekliğine olan inancı sarsmak.

ANAYASA MAHKEMESİ'NE BASKI YAPILACAK

Belgenin içeriğinden daha çok, gündeme geldiği dönemin kamuoyunda tartışılmasını sağlayarak dikkatleri belgenin içeriğinden uzaklaştırmak.

Anayasa Mahkemesi'ne baskı yaparak bir an önce ilgili maddedeki değişikliğin iptaline yönelik karar çıkarttırmak ve yargılama sürecini askerî yargıya taşımak suretiyle takipsizlik kararı verdirmek.

28 Şubat sürecinde dönemin başbakanı Necmettin Erbakan'a imzalatarak ihraç edilen 1.000'in üzerinde TSK mensubu gibi TSK bünyesinde cadı avı başlatılarak YAŞ kanalıyla büyük bir tasfiye yapmak.

Bu girişimler ile sonuç alınamaz ise Genelkurmay Askeri Savcılığı aracılığıyla suçluların sadece Dursun Çiçek ve birlikte çalıştığı personel olduğu şeklinde karar aldırmak. Bu personelin olabilecek en hafif suçlar ile cezalandırılmasını sağlamak. Yargılama sürecinin, emir vererek çalışmaları başlatan ve yönlendiren komuta kademesine sıçramasına engel olmak.

DURSUN ÇİÇEK EMİRLERİ UYGULADI

Meçhul subay, mektubunda Genelkurmay içerisindeki cuntacı ekibin faaliyetlerinin ortaya çıkarılmasını istediğine işaret ediyor. Yürütülen çalışmaların, Albay Çiçek'e üstleri tarafından emredildiğinin altını çiziyor. Andıç belgesinin internet ile ilgili olan eklerinin sunulduğu mektupta şu ifadeler yer alıyor: "Bu belge Genelkurmay tarafından yürütülen psikolojik harekât faaliyetleri için kullanılan internet sitelerinin kamuoyuna yansımasından sonra, bunların Genelkurmay'a ait olmadığını göstermek ve daha sonraki sızmaları engellemek maksadıyla hazırlanmıştır." Genelkurmay'ın propaganda amaçlı kullandığı internet sitelerinin basında çıkan haberler nedeniyle kapatıldığı belirtilerek, ardından yeniden yapılandırıldığına dikkat çekiliyor.

İNTERNETTEN PSİKOLOJİK HAREKÂT

Komuta katının onayı alınarak inter-net siteleri üzerinden psikolojik harp faaliyetlerine devam edildiği belirtiliyor. Genelkurmay'ın propaganda amaçlı kullandığı internet sitelerinin basında çıkan haberler nedeniyle kapatıldığı anlatılıyor. Ancak isimleri sayılan sitelerin yeniden yapılandırıldığına dikkat çekiliyor.

BAŞBUĞ'A SUNULDU İDDİASI

Gizli ibareli internet sitelerinin faaliyetlerinin yeniden yapılandırılması ile ilgili 'andıç' Nisan 2009 tarihli. Yüzbaşı Murat Uslukılıç imzalı belgenin, dönemin Genel-kurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız tarafından, "SayınK.'a arz." notu düşülerek Org. Başbuğ'a sunulduğu anlaşılıyor.

zaman



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,176 µs