En Sıcak Konular

Açılım'ın öngörüşmeleri 10 Kasım'da

3 Kasım 2009 21:45 tsi
AKP'nin demokratik açılımla ilgili genel görüşmenin ön görüşmelerinin 10 Kasım'da yapılmasına ilişkin grup önerisi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Genel Görüşme önergesinin kabul edilmesi halinde demokratik açılımla ilgili genel görüşme ise 12 Kasım Perşembe günü yapılacak.AKP'nin grup önerisinin görüşmeleri sırasında iktidarla muhalefet arasında "Atatürk'ün nutku" ve "faşist" tartışmaları yaşandı.   
 
AKP'nin demokratik açılımla ilgili genel görüşme önergesinin ön görüşmelerinin 10 Kasım Salı günü yapılması ve önümüzdeki günlerde Meclis'in 13.00-23.00 saatleri arasında çalışmasını öngören grup önerisi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Grup önerisinin aleyhine söz alan CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır'ın demokratik açılımla ilgili "Bu proje milli birlik ve kardeşlik projesi değil. Bu bölünme projesi, PKK'nın siyasallaşma projesidir. 10 Kasım' da bayrakların yarıya indiği bir günde böyle bir projeyi meclise getirmek yarın "biz bağırta bağırta yaparız hem de 10 Kasım' da yaparız' diyebilmek için. Bu siyaset anlayışı faşizmdir. Artık bu faşist baskıcı anlayışlardan vazgeçin, muhalefeti de dikkate alan demokratik bir anlayışı parlamentoya getirin." şeklindeki sözleri gerginliğe neden oldu. Çakır'ın sözlerine AKP'liler tepki gösterirken sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, "Bu kürsü milletin temsilcilerine hakaret edilmemesi, iftirada bulunulmaması gereken bir kürsüdür. Atatürk'ü anmak kadar anlamak da önemlidir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" dedi. Kılıç, CHP'lilerin tepkilerine "Siz bu Türkçeyle nutuk okuyamazsınız, okusanız da anlamaksınız. Nutku okumadığınız, ezberden siyaset yaptığınız anlaşılıyor, Atatürk'ün nutkunu okumanızı öneriyorum. Nutku okumayanın büyük önderi anlaması mümkün değil. 10 Kasım'da biz hem Atatürk'ü anacağız hem de anlayacağız" karşılığını verdi.

-ANADOL: "İSMET PAŞA'NIN SÖZÜYLE "HADİ CANIM SEN DE"

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ise Kılıç'ın CHP milletvekillerine "Nutuk'u okumadıklarını söyleyerek sataştığı gerekçesiyle söz aldı. CHP Milletvekillerinin Atatürkçülüğünü test etmenin kimsenin haddi olmadığını kaydeden Anadol, AKP'lilere "Hele Anıtkabir'e gidiyorsunuz, orada sap gibi duruyorsunuz diyen bir genel başkanın grupbaşkanvekili asla diyemez. Size İsmet Paşa'nın sözüyle; "hadi canım sen de' diyorum" diye seslendi. MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da AKP'li Kılıç'ın MHP'lileri "faşizmi en iyi siz bilirsiniz" diye itham ettiği gerekçesiyle söz istedi. Kılıç ise sözlerine "Kürsüye yürürken milletvekili faşizmin tarifini yapar mısınız dedi. Ben de faşizmin tanımını sizin kadar bilemem dedim" şeklinde açıklık getirdi.

anka



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,081 µs