ilginç diyaloglar | " /> ilginç diyaloglar | "/>

En Sıcak Konular

Meclis'ten ilginç diyaloglar

3 Kasım 2009 21:28 tsi
Meclis'ten ilginç diyaloglar TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda MİT'in bütçesi görüşülürken komisyondaki milletvekilleri arasında ilginç diyalog ve tartışmalar yaşandı. Bu esnada DTP'li Kaplan'ın Habur'dan gelenlerle ilgili bir itirafta bulunması dikkatlerden kaçmadı...

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, MİT Müsteşarı Emre Taner'in, kurumunun bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna katılmamasını eleştirerek, “Sayın Müsteşar Habur civarlarında olduğu için buralara gelemedi” dedi. DTP'li Kaplan ise “Habur'dan gelişlere biz de hazır değildik" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TİKA bütçeleri görüşülüyor.

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, siyasetçi, bürokrat, işadamı, sanatçı başta olmak üzere ülkede herkesin telefonunun dinlendiğini iddia ederek, “Başbakanın bile telefonu dinleniyorsa...” dedi.

Ak Parti'nin “Korku imparatorluğu” kurduğunu savunan Kaptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ak Parti'ye “AKP” diyenleri “cibilliyetsizlikle” suçladığını söyledi. Osman Kaptan, “Benim soyadım Kaptan, ama gemim yok; Ahmet Türk, Kürt ama soyadı Türk; milletvekili arkadaşımızın ismi Enis Tütüncü ama sigara içmez. Yani demek istediğim, isimlere takılıp kalmamak lazım. Ak demekle ak olunmuyor” dedi.

CHP'li Kaptan, Başbakan Erdoğan'ın bir uçağı ve helikopteri varken, bir uçak daha aldığını ifade ederek, “Obama (Barack) bile ikinci uçağını iptal ettirdi” diye konuştu.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÖNÜNDE SELAM DURUR KONUMU...”

Ak Parti'nin hep “Nereden nereye geldik” dediğini dile getiren Kaptan, “Terörle mücadeleden terörle müzakereye getirdi. Habur'da devleti, terör örgütünün önünde selam durur konumuna getirdiniz” dedi. Osman Kaptan, demokratik açılıma ilişkin yol haritasının da kimin tarafından hazırlandığını merak ettiğini söyledi.
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, MİT Müsteşarı Emre Taner'in, kurumunun bütçesinin görüşüldüğü bugün komisyona gelmemesini eleştirdi. Hükümetin demokratik açılım çerçevesinde yürüttüğü çalışmalar nedeniyle MİT Müsteşarının görev süresini uzattığını ifade eden Kaptan, “Sayın Müsteşar Habur civarlarında olduğu için buralara gelemedi” dedi.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise Hükümetin bazı çalışmalarını desteklediklerini, ancak Anayasa reform çalışmasını rafa kaldırmasını kabul edemediklerini söyledi.

“Ülke çetelerle, darbelerle hesaplaşmadığı sürece, ne hukuktan ne de haktan söz edilemez” diyen Kaplan, devletin özellikle silahlı kademedeki çetelerle mücadele etmesi gerektiğini kaydetti.

Hasip Kaplan, referanduma bile gitmeyi göze alarak, 12 Eylül Anayasasının değiştirilmesinin şart olduğuna dikkati çekti.

“KAOS ORTAMI VE KARIŞIKLIK YARATMAYA ÇALIŞILDI”

Bugün demokratik açılım çalışmalarında büyük rol üstlenen MİT'in 2007'de Hükümete yönelik darbe planı yaptığını, başbakan ve bakanlara yönelik suikast planları düzenlediğini iddia eden Kaplan, devlet içerisindeki silahlı bazı kişilerin yaptıkları eylemler ve işlerle ülkede kaos ortamı ve karışıklık yaratmaya, ardında da darbe yapmaya çalıştığını ileri sürdü.

DTP'li Kaplan, CHP'nin bugünkü grup toplantısına kalpaklı bir grup gazinin katılmasını eleştirdi. Ülkeyi, Türklerin ve Kürtlerin hep birlikte düşmanlardan kurtardığını belirten Kaplan, “Irkçılık yapmak, şovenistlik yapmak, insanları kutuplara ve kamplara bölmek, kuvayi milliye kalpaklarıyla grup toplantısına gelmek ne oluyor? Biz bu savaşı birlikte verdik. Savaş kolaydır ama barış zordur” diye konuştu.

“Habur'dan gelişlere biz de hazır değildik devlet de. Ama CHP ve MHP hiç hazır değildi” diyen Kaplan, dünyada herkesin barış için biraraya geldiğini, ancak Türkiye'de, Türklerle Kürtlerin biraraya gelemediğini savundu.

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi de DTP'li Kaplan'ın partisine yönelik sözlerini eleştirdi.
Kaplan'ın çok heyecanlanarak konuştuğunu belirten Hamzaçebi, “Bugüne kadar sağduyulu idi. Sanıyorum, Hükümetin demokratik açılım adı altında başlattığı programı yarım bırakması sonucu hıncını bizden çıkarıyor” dedi.

Akif Hamzaçebi, kendilerinin de çeteleşmeye, darbelere karşı olduğunu, ancak bilim adamlarıyla, çetelerin aynı kefeye konulmaması gerektiğini vurguladı. Hamzaçebi, “Bunu bir ayırın bakalım, CHP çetelerin yanında mı değil mi görelim?” dedi.

“HOROZ GİBİ KONUŞMA”

DTP'li Kaplan, CHP'li Hamzaçebi konuşurken, kendisine cevap vermek istedi.

Bunun üzerine Komisyon Başkanvekili Recai Berber, Kaplan'a, Hamzaçebi'nin konuşmasını tamamlamasının ardından söz verebileceğini söyledi.

CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin'in, “Bırak konuşsun, siz konuştunuz, size cevap veremeyecek mi?” demesi üzerine, Hasip Kaplan, sinirlenerek, “Böyle horoz gibi konuşma” karşılığını verdi.

aa



Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,831 µs