En Sıcak Konular

Baykal'a manevi tazminat davası

3 Kasım 2009 19:37 tsi
Emekli hakim Sakine Kılıç'ın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan ve Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış aleyhine açtığı manevi tazminat davasına devam edildi.

Yerel seçimlerde, CHP'den Balıkesir'in Erdek ilçesi belediye başkan adayı olarak ilan edildikten sonra aynı görev için başkasının aday gösterildiğini öne süren emekli hakim Sakine Kılıç'ın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan ve Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış aleyhine açtığı toplam 250 bin liralık manevi tazminat davasına devam edildi.

Erdek Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, Deniz Baykal ve Milletvekili Aydoğan'ı vekaleten avukat Bünyamin Özer, CHP İl Başkanı İrfan Barış ve davacı Sakine Kılıç katıldı.

Kılıç, duruşmada, CHP Balıkesir İl Başkanlığı'nın 5 Aralıkta düzenlediği yemekli toplantıda, kendisiyle birlikte 11 ilçenin belediye başkan adaylarının takdim edildiğini belirterek, şunları söyledi:

''Hatta bu tarihin Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıl dönümü olması dolayısıyla beni belediye başkan adayı olarak tanıtmaktan gurur duyduklarını belirttiler. Diğer adaylarla birlikte çalışmalarımıza devam etmemizi söylediler. O toplantıda tanıtılan adaylar arasından sadece ben değiştirildim.''

Belediye başkanlığı için 31 Aralıkta müracaat ettiğini ve ''Başkanlık ödentisi''ni bir bankanın Erdek şubesine yatırdığını ifade eden Kılıç, banka makbuzu ile aday gösterildiğini iddia ettiği toplantının görüntü kaydını mahkemeye sundu.

Avukatı Bünyamin Özer ise Kılıç'ın partiye aday adayı olarak müracaat ettiğini, 9 Şubatta ise partiden istifa ettiğini öne sürerek, belediye başkan adaylarının 17 Şubatta kesinlik kazanarak, ilçe seçim kurullarına gönderildiğini ifade etti.

Mahkeme heyeti, davacı Sakine Kılıç'ın başkan adaylığına müracaatına ilişkin belgelerin olup olmadığının Balıkesir İl Başkanlığına sorulması, varsa bir suretinin istenmesine, görüntü kaydının izlenerek, tutanak tutulmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

CHP, Erdek'ten dönemin belediye başkanı Hüseyin Sarı'yı aday göstermiş, seçimi AK Parti adayı Hüseyin Aysan kazanmıştı. 



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,076 µs