En Sıcak Konular

Görevine döndüğü gün istifa etti

3 Kasım 2009 19:09 tsi
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan tarafından görevinden alınan Meslek Yüksel Okulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. İrfan Çağlar, mahkeme kararıyla görevine döndüğü gün istifa etti.

MYO Müdürü Prof. Dr. Çağlar, makamında düzenlediği basın toplantısında, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan tarafından 11 Ağustos tarihinde görevden alındığını hatırlattı.

Yaklaşık 30 yıldır sürdürdüğü görevinden ''keyfi ve hukuksuz'' bir şekilde uzaklaştırıldığını savunan Çağlar, görevine yeniden dönebilmek için ağustos ayı içerisinde Çorum Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtığını anlattı.

Davanın dün sonuçlandığını ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini bildiren Çağlar, bugün itibariyle yeniden görevine başlayabileceğini belirtti.

Rektör Kılıçkaplan tarafından keyfilik yönü ağır basan bir kararla görevden alınmasının hiçbir gerekçeye ve soruşturmaya dayanmadığını ileri süren Çağlar, ''Sosyal, insani ve kurumsal itibarıma saldırı olarak düşündüğüm bu işlemin düzeltilmesi için idari yargıya başvurdum. Yaşanan süreç içerisinde verilen hukuk merkezli mücadele, makam ve mevki kurtarma mücadelesi değildi. Mücadelem itibar ve onur mücadelesiydi. Hukuk bu onur ve itibarı bana iade ederek, maksadın hasıl olmasına katkı sağladı'' dedi.

MYO'nun kendisi için onur, itibar ve referans olduğunu vurgulayan Çağlar, şunları kaydetti:

''Gelinen bu noktadan sonra şahsımın mevcut yönetim altında görev alması tenezzül anlamına geleceğinden, şimdiye kadar yapılan ve bundan böyle yapılması muhtemel hukuksuzluklara ve yanlışlara ortak olmamak adına bugün başladığım MYO Müdürlüğü görevinden ayrılıyorum.''

Çağlar, MYO Müdürlüğü'nden ayrıldıktan sonra Hitit Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Başkanı olarak görevini sürdüreceğini bildirdi.

Rektör Kılıçkaplan tarafından görevden alınan MYO Müdürü Prof. Dr. Çağlar'ın yerine Tokat Gaziosman Paşa Üniversitesi'nden Doç. Dr. Menderes Suiçmez atanmıştı.



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,459 µs