En Sıcak Konular

Ahmet Albayrak'ın evine jandarma baskını

3 Kasım 2009 18:28 tsi
Ahmet Albayrak'ın evine jandarma tarafından baskın düzenlendi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Yeni Şafak Gazetesi sahibi Ahmet Albayrak'ın İstanbul'daki evi arandı. Aralarında Bursa İl Özel İdare Genel Sekreteri'nin de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı, 7 kişinin ise arandığı belirtildi. Ahmet Albayrak'ın da ifadesine başvurulmak üzere arandığı öğrenildi.

Bursa İl Özel İdaresi'nde maden ve kum ocaklarına rüşvet karşılığında ruhsat verildiği, para cezası kesilmesi ve cezanın tahsil edilmesi gibi işlemlerde usulsüzlük yapıldığı ihbarlarını alan Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir yıl süren takip sonucu, haziran ayında operasyon yapmıştı. Operasyon kapsamında suç örgütü lideri olduğu iddia edilen İl Özel İdaresi Gelir Müdürü F.A., Devlet Bakanı Faruk Çelik'in akrabası olduğu belirtilen Genel Sekreter Yardımcısı A.Y., Şef S.B., mühendisler Y.P., M.A.K. ve sigorta acentesi yetkilisi H.A. ile Bursa'da maden ocağı işletmecisi ve müteahhit R.A. da gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden Gelirler Müdürü F.A. ile kum ocağı sahibi ve Ahmet Albayrak'ın ortağı olduğu öne sürülen R.A. çete suçları kapsamında tutuklanırken, 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Bu operasyonla ilgili çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri, bugün sabah saatlerinde Yenişafak Gazetesi sahibi Ahmet Albayrak'ın İstanbul Üsküdar Altunizade Hilal Konutları'ndaki evinde arama yaptı. Operasyon kapsamında jandarmanın Bursa İl Özel İdare Genel Sekreteri K.D.  Bursa İl Özel İdaresi Çevre Sağlık Daire Başkanı Y.D. Bursa İl Özel İdaresi Ruhsat Denetleme ve Gelirler Şube Müdürü A.S.  ve biri Albayrak'ın şirketinin olmak üzere iki avukat ile müteahhitlerin de aralarında bulunduğu 18 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. 7 kişinin ise arandığı öğrenildi. Ahmet Albayrak'ın da ifadesine başvurulmak üzere arandığı öğrenildi.

haberturk



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,026 µs