En Sıcak Konular

Erbakan'dan Demirel'e cevap

0 0 0000 00:00 tsi
Erbakan'dan Demirel'e cevap 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 'Erbakan saçlarımı ağarttı' sözlerine Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan kendi üslubu ile cevap verdi. İşte ikilinin ilginç atışması...

Eski başbakanlardan ve kapatılan Refah Partisi eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in "Erbakan saçlarımı ağarttı" sözlerine, "Eğer Süleyman Bey'in çok şey öğrenmesine vesile olduysak seviniriz" şeklinde cevap verdi.

Erbakan, İran İslam Devrimi'ni överek, "Bu büyük devrimi idrak etmek lazım. Bu devrim, sömürüye ve ezilmeye karşı insanların hakkını koruma devrimidir. İran'daki bu devrim, bütün dünyaya saadetin çekirdeği olacaktır inşallah" dedi.
İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Misyon Şefi Gholomreza Bagheri Moghaddam, İran İslam Devrimi'nin 28. yıldönümü nedeniyle Hilton Otel'de bir resepsiyon verdi.

Resepsiyona kapatılan eski başbakanlardan ve kapatılan Refah Partisi eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan, SP Genel Başkanı Recai Kutan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ATO Başkanı Sinan Aygün, AK Parti yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Erbakan, resepsiyona gecenin ilerleyen saatlerinde katıldı. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Erbakan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulunmaktan kaçındı. Cumhurbaşkanlığı seçimin soran gazetecilere, "Ben size Türk-İran kardeşliğinden bahsetmek istiyorum" sözleriyle yanıt veren Erbakan, şöyle konuştu:

"Biz birbirine en yakın ülkeyiz. Bence hedefimiz, Almanya-Fransa arasında olduğu gibi güzel ilişkiler kurmak olmalıdır. Kaç tren gidiyor, ne kadar mal gidiyor? İki kardeş ülke münasebetlerini geliştirmelidir. Ben her resepsiyona gitmiyorum ama bu özel bir resepsiyon. Çünkü bu büyük bir devrimdir. Bu devrimi idrak etmek lazımdır. Sömürüye ve ezilmeye karşı insanların hakkını koruma devrimidir. Örnek bir devrimdir. Kutluyoruz. İran'daki bu devrim, bütün dünyaya saadetin çekirdeği olacaktır inşallah."

Erbakan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in bir dergiye yaptığı, "Erbakan saçlarımı ağarttı" açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Saç ağarınca insan yetişir, olgunlaşır, öğrenir. Saçı bundan dolayı ağarır. Eğer Süleyman Bey'in çok şey öğrenmesine vesile olduysak seviniriz" şeklinde konuştu.

Erbakan, yine Demirel'in, "Milli Selamet Partisi askerin talimatıyla kuruldu" iddiasının sorulması üzerine, "Hayır böyle bir şey dememiştir. O söz yanlıştır. Süleyman Bey böyle bir şey söylememiştir" karşılığını verdi.

Haber7



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,918 µs