En Sıcak Konular

Hükümeti topa tuttular

3 Kasım 2009 13:32 tsi
Hükümeti topa tuttular DTP lideri Ahmet Türk partisinin grup toplantısında konuşuyor. İşte DTP'li Türk'ün açıklamalarından satırbaşları:

"BİZİM SİYASİ KAYGIMIZ YOK"

- Türkiye 7'den 70'e tüm toplumsal alanda hakikatlerin ortaya çıkmasını istiyor. Biz de başından beri AKP'nin bunu görüp yapıcı bir muhalefet izledik. AKP'yi gerçek bir demokrasi bir çizgiye çekecek olan DTP'dir. Yoksa süreci AKP'nin demokrasi anlayışına bırakırsak çözüm gelmez. Bizim böyle siyasi kaygımız yok, seçim kaygımız yok, oy kaygımız yok. Bizim eşitlik, barış, demokrasi derdimiz var. Bu demokratik duruşumuzdan geri adım atmayacağız.

- Demokratik süreç denilen sürecin son gelişmelerini sizinle paylaşmak istiyoruz. Hükümetin davranışlarından bu farkı bu sürecin önemini, Kürt sorununun önemini kavramadıkları görülmektedir. Devletin tüm niteliklerinin gözden geçirilerek demokratikleştirilmesi gerekiyor.

- Buna nasıl çözüm diyebiliyorsunuz. Toplumun psikolojisiyle bu kadar oynayamazsınız. 30 yıldır acı çeken halkı böyle oyalayamaz, isteklerini görmezden gelemezsiniz. Sizi ciddiyete davet ediyorum. Gerçekçi bir çözüm istiyoruz.

- Hükümeti uyardık, düşüncelerimizi halkla paylaştık. Kürt sorunu siyasi hesaplara sığmayacak kadar derindir. Ak Parti’nin bunu anlayamadığını görüyoruz. Aslında Ak Parti Kürt sorunun anlayamıyor. Akan kanı durduracağız demekle bu süreci götürebileceğini sandı. Ama öyle olmadığı ortadadır.

- Ak Parti halkımızın beklentilerini karşılayamamıştır. Şimdi başarısızlığını DTP'ye mal etmek istemektedir. Kendi iradesizliğini DTP 'yi hedef göstererek yok etmek istemektedir.

"YANLIŞ HESAP SİLOPİ'DEN DÖNDÜ"

- Ölümlerin durdurabilmesi için barış grubunun gelişi önemli bir başlangıçtı, bir adımdı. Bu grubun gelmesiyle sürecin hızlanmasıyla hükümet neden rahatsız olmuştur. Bunu anlayamadık. Gerçek bir barış projesinden söz etmediklerini gördük. Hükümet daha doğru bir tutum sergilemesi gerekir ve sürece sahip çıkması gerekirdi.

- Barış grubunun gelişi ve halkın duruşu hükümete gerçek bir çözüm çizgisini dayatmıştır. Halk benim irademi görmezden gelerek sorunu çözemezsiniz mesajını verdi. Olay budur. Hükümeti rahatsız eden halkın duruşudur. Kürtlerin bütün aktörleriyle bu sürecin için yer alma isteği, her şeyi kendim istediğim gibi yaparım diye düşünen hükümetin oyununu bozmuştur.

- Yanlış hesap bu kez Bağdat'tan değil, Silopi'den döndü. Sıkıntı buradadır. DTP hedef tahtasına oturtuluyor. Son ünlerde yaşanan gelişmelerin sebebi budur

- Barış için Silopi'den gösterilen sevinci tartılıyor Türkiye. Türkiye'de barış için sevinenlere siz sevinemezsiniz, Türkiye'nin hassasiyeti var diyor. Başbakan bizi bu süreçte resmen bizi tasfiye etmeye çalışıyor. Halkımıza hakaret edip sonra bizi hassasiyete davet ediyor.

- Peki 20 milyon yurttaşının hassasiyeti yok mudur? Bir taraftan şerefsizler diye küfür edilecek ama 20 milyona dikkat edilmeyecek. Silopi'de sevince de nabza uymuyor diye hakaret edilecek. Kürtlerin de hassasiyeti de vardır. Bu ayrımcılıktır. Bu ülkede barıştan, gelecekten, demokratik Türkiye'den söz ediyorsak bunlara dikkat etmemiz lazım. Bu linç girişimi ayrımcılıktır.

- Hükümeti bu konuda da  uyarıyoruz. Gereklerini yerine getirmeye davet ediyoruz. Siyasal muhatabıyla buluşmayan bir hükümetin çözüme ulaşma sonucu yoktur. Salı günü konunun parlamentoya getireceği açıklandı. Bu konu mecliste çok açık şekilde tartışılmadır. Ak Parti ne düşünüyor?

Hürriyet



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,028 µs