En Sıcak Konular

Sorumlular yargılanmazsa yeni eylem planları yazılacak

3 Kasım 2009 10:22 tsi
Kurmay Albay Dursun Çiçek imzalı 'Kaos Planı'na öfke dinmiyor. Seçimle gelen hükümeti antidemokratik yollarla devirmeyi öngören plan, son olarak Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu üyelerince protesto edildi.

Aralarında Mazlum-Der, DİSP, Genç Siviller, Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De, Yeşiller Partisi'nin de bulunduğu sivil toplum kuruluşları, dün akşam Beyoğlu'nda düzenlediği yürüyüşle tepkisini ortaya koydu. Platform adına konuşan sanatçı Zeynep Tanbay, "Belgeyi sahte ilan ederek Albay Çiçek'i savunan İlker Başbuğ, karargâhta hazırlığı yapılan darbe girişiminin ilk elden sorumlusudur. Derhal görevden el çektirilmelidir. Bu belgenin hesabı sorulmazsa birkaç ay içerisinde bir yenisi daha yazılacak." ifadelerini kullandı.

Aralarında Mazlum-Der, DİSP, Genç Siviller, Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De, Yeşiller Partisi'nin de bulunduğu sivil toplum kuruluşları, 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'na karşı protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Kalabalık, 'Cuntalar olmasın', 'Darbeciler yargılansın' pankartlarıyla Taksim Tünel'den Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü. Eylemin ilk bölümünde grup adına açıklama yapan eski İnsan Hakları Derneği Başkanı Avukat Eren Keskin, sivil siyasetin önündeki engeller kalkmadığı sürece kimsenin özgür olamayacağını söyledi. Türkiye'nin demokratikleşmesinin önündeki en büyük engelin ordu olduğunu belirten Keskin, TSK'nın geçmişteki İttihat ve Terakki'nin zihniyetine sahip olduğunu aktardı. Bu sebeple Başbuğ görevden alınana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

BU TARİHİ BİR FIRSATTIR,

CUNTACILAR DAĞITILSIN, DARBECİLER YARGILANSIN

Bildiriyi okuyan sanatçı Zeynep Tanbay ise cuntacılara iyi bir ders vermek için tarihi bir fırsat ele geçtiğini vurguladı. 27 Mayıs'tan, 12 Mart'tan 12 Eylül'den ve 28 Şubat'tan önce yazılmış ve başarıyla hayata geçirilen eylem planın bir yenisin yürürlüğe konulmadan ele geçirildiğini söyleyen sanatçı, "Çok iyi biliyoruz ki, bu belgenin hesabı sorulamazsa birkaç ay içerisinde bir eylem planı daha yazılacak. Bunun hesabını sormak için sahip olduğumuz bu tarihi fırsatı değerlendirmezsek bu planlar her birimiz için ayrı ayrı yazılmaya devam edecek." şeklinde konuştu. Tanbay, darbe planının ilk elden sorumlusu Başbuğ'un görevden alınmasını, cuntanın derhal dağıtılmasını ve darbecilerin yargılanmasını istedi. Sorumlular sivil yargının önüne çıkarılana kadar bu işin takipçisi olacakların söyledi.

zaman



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,763 µs